Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Elixirul vieţii a fost descoperit? Un cercetător spune că a găsit o metodă prin care să prelungească viaţa oamenilor cu 50 de ani!

 • 478
 •  
 •  
 •  
  478
  Shares

blank
Foto: Christie Hemm Klok

Viața este un lucru foarte complex și imprevizibil. Nimic nu este sigur referitor la viaţă, însă putem prezice un singur lucru: toţi vom îmbătrâni și, în cele din urmă, la un moment dat, vom muri. Nu există o vârstă fixată pentru moarte și nimeni nu știe când se va întâmpla. În mod evident, există speranțe medii de viață, dar există prea multe variabile pentru a prezice cu exactitate cât timp va trăi cineva. Dar, să presupunem că cineva va trăi 80 de ani; ce-ar fi dacă i-am mai putea adăuga încă 30-50 de ani în plus? Ar deveni matusalemic, nu?

Juan Carlos Belmonte este un cercetător care lucrează la Laboratorul de genetică din cadrul Institutului Salk pentru Studii Biologice din San Diego. El crede că a descoperit o metodă pentru a inversa efectele îmbătrânirii. Această idee nouă promițătoare a fost chiar testată pe șoareci și funcționează. Un șoarece bolnav, cu organe care i-au cedat, aflat la limita morţii, a reuşit să fie readus în mod miraculos la viaţă cu acest tratament. Viu și activ, acest șoarece a fost întinerit complet. În interiorul şoarecelui, toate organele sale și toate celulele sale au fost din nou întinerite. Acest proces se numește reprogramare epigenetică.

Belmonte consideră că această reprogramare are capacitatea de a extinde semnificativ durata de viață a omului. Speranța de viață a crescut de peste două ori în lumea dezvoltată în ultimele două secole. Datorită vaccinurilor, a creşterii condiţiilor de trai și așa mai departe, mai mulți oameni ajung uşor la bătrânețe, dar încă există o limită din cauza uzurii inevitabile pe care o suferă corpul uman atunci când îmbătrânește. Este un război pe care nimeni nu l-a câștigat vreodată, dar idei ca cele ale lui Belmonte sunt extraordinare.

Cum funcționează metoda? Practic, reprogramarea epigenetică reface celulele în starea lor cea mai primitivă. Ștergând efectiv „memoria” care a existat ​​vreodată, celulele trec la starea lor embrionară de bază. Prin urmare, sunt practic celule noi. Există desigur o serie de lucruri care trebuie rezolvate. De exemplu, șoarecii care au fost făcuți din nou tineri au murit la scurt timp din cauza unor complicații semnificative.

Cu mai multe cercetări și mai multe testări, s-ar putea ca tehnologia să fie gata de utilizare pe oameni în viitorul nu prea îndepărtat. Belmonte spune că acest lucru ar putea face ca oamenii să trăiască fără probleme 120-130 de ani. Uluitor!


 • 478
 •  
 •  
 •  
  478
  Shares
Orgoni Crystal