Site de secrete, stiinta si metafizica

Vechii egipteni foloseau un uimitor test de sarcină pentru femei, care era destul de corect pentru vremurile acelea!

131

Eşti femeie, bănuiești că ai rămas însărcinată și acest lucru îți creează emoții? Pentru aceasta poţi folosi un test de sarcină, care detectează hormonul sarcinii, Gonadotropină Corionică Umană (HCG), din urină, hormon care apare la un interval de 6-10 zile de la fertilizare.

Dar, potrivit unui cercetător care a studiat un papirus din Egiptul antic de acum 3500 de ani, în vechime femeile făceau ceva similar: urinau într-o pungă cu orz și într-o pungă de grâu și așteptau să vadă ce se întâmplă. Cu toate acestea, femeile trebuiau să aștepte mai mult decât câteva minute pentru a vedea o schimbare. Ele trebuiau să vadă ce se întâmplă cu seminţele de orz și cele de grâu: “Dacă seminţele cresc, femeia e însărcinată. Dacă orzul crește, este băiat. Dacă grâul crește, este fată. Dacă nu cresc seminţele, femeia nu e însărcinată”.

Înainte de a râde în faţa unui asemenea sfat, să ştiţi că, potrivit Institutului Naţional de Sănătate, un studiu din secolul al XX-lea a constatat că acest test egiptean antic pentru determinarea sarcinii era exact aproximativ 70% (cu toate acestea, nu a fost corect în privinţa determinării se*ului copilului).

Papirusul studiat (ce face parte din colecţia de papirus Carlsberg) conține și alte sfaturi medicale, inclusiv tratamente pentru bolile oculare. Colecția de papirusuri Carlsberg cuprinde aproximativ 1.400 de manuscrise, majoritatea dintre acestea datând din anul 2000 î.Hr. până în anul 1000 d.Hr. Majoritatea literaturii științifice egiptene vechi a rămas netradusă de la donaţia manuscriselor către universitate, în 1939.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie