Vechii egipteni foloseau un uimitor test de sarcină pentru femei, care era destul de corect pentru vremurile acelea!


Eşti femeie, bănuiești că ai rămas însărcinată și acest lucru îți creează emoții? Pentru aceasta poţi folosi un test de sarcină, care detectează hormonul sarcinii, Gonadotropină Corionică Umană (HCG), din urină, hormon care apare la un interval de 6-10 zile de la fertilizare.

Dar, potrivit unui cercetător care a studiat un papirus din Egiptul antic de acum 3500 de ani, în vechime femeile făceau ceva similar: urinau într-o pungă cu orz și într-o pungă de grâu și așteptau să vadă ce se întâmplă. Cu toate acestea, femeile trebuiau să aștepte mai mult decât câteva minute pentru a vedea o schimbare. Ele trebuiau să vadă ce se întâmplă cu seminţele de orz și cele de grâu: „Dacă seminţele cresc, femeia e însărcinată. Dacă orzul crește, este băiat. Dacă grâul crește, este fată. Dacă nu cresc seminţele, femeia nu e însărcinată”.

Înainte de a râde în faţa unui asemenea sfat, să ştiţi că, potrivit Institutului Naţional de Sănătate, un studiu din secolul al XX-lea a constatat că acest test egiptean antic pentru determinarea sarcinii era exact aproximativ 70% (cu toate acestea, nu a fost corect în privinţa determinării se*ului copilului).

Papirusul studiat (ce face parte din colecţia de papirus Carlsberg) conține și alte sfaturi medicale, inclusiv tratamente pentru bolile oculare. Colecția de papirusuri Carlsberg cuprinde aproximativ 1.400 de manuscrise, majoritatea dintre acestea datând din anul 2000 î.Hr. până în anul 1000 d.Hr. Majoritatea literaturii științifice egiptene vechi a rămas netradusă de la donaţia manuscriselor către universitate, în 1939.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO