Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

O Inteligenţă Artificială Google ştie cu probabilitate de 95% când veţi muri


Ştirea poate fi una şocantă pentru mulţi, dar este adevărată: o Inteligenţă Artificială a lui Google poate determina, cu o precizie de aproximativ 95%, când pacienții spitalizați vor muri.

Posibilitatea de a afla cât timp ați mai putea trăi nu este ceva plăcut pentru toată lumea, dar pentru medici ar putea fi de folos, o predicție a morţii unui pacient putând îmbunătăți îngrijirea lui până la sfârșitul vieții, iar rudele pacientului respectiv ar putea fi informate în avans.

În prim-planul acestei tehnologii se află Inteligența Artificială Medical Brain a lui Google, cea care determină cât timp i-a mai rămas unui pacient să trăiască, examinând fiecare detaliu al dosarului medical. Într-un studiu recent, algoritmul predictiv al sistemului a încercat să determine în ce moment ar putea muri pacienții din două spitale; el a atins rate de acuratețe impresionante, cuprinse între 93 și 95%. Aceste rate sunt mult mai exacte decât modelul predictiv tradiţional.

În timp ce tehnologia este, fără îndoială, una impresionantă, criticii şi-au exprimat preocupările cu privire la accesul sistemului la informațiile personale. Începând din 2013, Inteligenţa Artificială DeepMind de la Google a beneficiat, de exemplu, de acces la evidența medicală a 1,6 milioane de pacienți.

Cu siguranță nu este imposibil ca, în viitorul apropiat, Inteligenţa Artificială de la Google să știe mai multe despre noi decât știm noi înșine.

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)