Proiectul HEAVEN: Transplantul de cap de om e mai aproape ca niciodată! Monştrii din antichitate au fost obţinuţi prin inginerie genetică?

  •  
  •  
  •  
  •  

transplant de capÎntr-un articol mai mult decât interesant de pe site-ul nextbigfuture.com, se vorbește despre faptul că oamenii de știință au trecut peste obstacolele transplantului de cap la oameni! Iată câteva idei din articol:

* Proiectul pentru primul transplant de cap la oameni poartă numele de HEAVEN (Head Anastomosis Venture with Cord Fusion, adică Unirea prin Anastomoză a Craniului cu Fuziunea Coloanei).

* Toate dificultăţile tehnice în cazul unui asemenea transplant au fost depăşite graţie ingineriei celulare, reuşindu-se cu succes legătura cu măduva spinării.

* HEAVEN mizează pe o reducere minim traumatic a măduvei spinării, prin folosirea unei lame foarte ascuțite, urmată la câteva minute de fuziune chimică; întreaga operaţie se efectuează în condiţii de hipotermie profundă pentru protecția maximă a ţesutului neuronal.

* În anii 70 a avut loc un transplant de cap la maimuţe, dar măduva spinării nu a putut fi fixată în acel moment.

* În ultimii 30 de ani, tot efortul oamenilor de ştiinţă a fost îndreptat spre refacerea măduvei spinării, cu ajutorul substanţelor chimice.

* În anul 1959, China a anunţat că a reuşit cu succes transplantul de două ori al unui cap de câine.

* În anul 1970, la Universitatea de medicină din Cleveland s-a reuşit o operaţie extrem de controversată de transplant de cap, de la o maimuţă la alta. Procedura a avut oarecum succes, animalul fiind capabil să miroase, să audă, să guste şi să vadă lumea din jurul său; el chiar a reuşit să încerce să muşte pe unul din membrii echipei.

P.S. Acest articol mă cutremură. Chiar dacă tehnic s-ar reuşi într-o zi transplantul de cap de om, e clar că persoana receptoare (cea care primeşte capul) va fi total confuză, un fel de monstru…Totuşi, mi-am adus aminte de mitologia greco-romană, în care erau tot felul de monştri, gen, un vultur cu un cap de leu sau un cal având un cap de om. Oare în trecut s-au folosit asemenea tehnici medicale?

În final, îmi permit să vă spun şi o glumă, cam misogină, dar… Cică exista o clinică de transplanturi de creier. Un bărbat şi o femeie au venit să se intereseze pentru un nou creier. Medicul de serviciu le-a arătat o selecție. Ei au remarcat că creierul de sex masculin are preţul de 50.000 de dolari fiecare, în timp ce creierul de sex feminin are preţul de 10.000 de dolari fiecare. Femeia a obiectat, menționând că fiecare creier ar trebui să fie la fel de valoros. Medicul a recunoscut că aşa ar trebui să fie, dar clinica a fost nevoită să reducă prețul creierului de sex feminin în raport cu creierul de sex masculin. Când femeia a întrebat de ce, medicul a explicat că creierul de sex feminin, spre deosebire de cel masculin, este cam uzat.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner