Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Descoperire şocantă a cercetătorilor: noi vom fi conştienţi că suntem morți, după ce vom muri fizic

 • 69
 •  
 •  
 •  
  69
  Shares

blank
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Studii științifice recente dezvăluie faptul că s-ar putea să fim conştienţi că suntem morți după ce vom muri fizic, scrie într-un articol site-ul ranker.com. Astfel, conștiința noastră persistă după ce inima noastră încetează să mai pompeze sânge în creierul nostru. Implicațiile unei astfel de descoperiri nu sunt doar șocante, ci redefinesc conștiința într-un mod filosofic – și moartea în sens medical și științific. Descoperirile se bazează pe studiile științifice ale unor pacienți care au fost resuscitați după ce inimile lor au încetat să mai bată, fiind considerați decedați din punct de vedere clinic. Astfel, acei pacienți au putut să-și amintească acțiunile specifice ale medicilor și asistenților, care încercau să-i readucă la viață.

Ideea că suntem conștienți de propria noastră moarte poate fi neliniștitoare pentru mulți. Este ca și cum ai fi prins într-un sicriu în timp ce încă te afli în viață. După moarte, celelalte funcții ale noastre se opresc și creierul nostru nu mai poate controla voluntar acțiunile noastre. Cu toate acestea, poate persistă una dintre cele mai definitorii caracteristici ale vieții – și aceasta este capacitatea noastră de a percepe ființa noastră. De fapt, noi percepem debutul „neființei” noastre, deoarece creierul încă funcționează după ce trupurile noastre au murit.

Multe persoane care au avut parte de „experienţe din apropierea morţii” au descris nu numai o senzație transcendentală de plutire, ci și un grad de conștientizare cognitivă. Știința încearcă să explice astfel de senzaţie, prin faptul că celulele umane încă funcţionează după moarte – ele nu se schimbă instantaneu de la celule vii la celule moarte. Şi mai mult decât atât, e posibil ca aceste celule moarte chiar să se înmulțească, potrivit lui Peter Noble, profesor de microbiologie la Universitatea din Washington. Când a efectuat cercetări atât pe șoareci, cât și pe pești zebra, el a descoperit că celulele moarte efectiv se înmulţeau după moartea subiecţilor.

Aşadar, chiar din punct de vedere medical se poate demonstra afirmaţia că, cel puţin o perioadă iniţială, noi încă suntem conştienţi de moartea noastră. Echipa de cercetători a mai descoperit că în timp ce inima se oprește, creierul continuă să funcționeze, mai exact, partea creierului care menține funcționarea post-mortem este partea responsabilă de conștiință.


 • 69
 •  
 •  
 •  
  69
  Shares
Orgoni Crystal