Pericol! Formaţiuni asemănătoare coarnelor apar în spatele capului, la tinerii adulţi! De vină sunt smartphone-urile…


Tehnologia mobilă a transformat modul în care trăim – cum citim, lucrăm, comunicăm, cumpărăm și ne întâlnim. Dar deja știm lucrul asta. Ceea ce nu am înțeles încă este felul în care dispozitivele mobile (smartphone-urile, tabletele, smartwatch-urile) ne modelează trupurile noastre.

Astfel, cercetări noi în domeniul biomecanicii sugerează că tinerii dezvoltă crescături asemănătoare coarnelor, în partea din spate a craniilor lor, pinteni osoși cauzați de înclinarea în față a capului, care schimbă greutatea coloanei vertebrale la mușchii din spatele capului, cauzând creşterea osului în conexiune cu tendoanele și ligamentele. Transferul de greutate care cauzează apariţia formaţiunii poate fi comparat cu modul în care pielea se îngroașă ca răspuns la presiune sau abraziune. Rezultatul este o formaţiune asemănătoare unui corn, care iese din craniu, chiar deasupra gâtului.

Într-o lucrare ştiinţifică, mai mulţi cercetători de la Universitatea Sunshine Coast din Queensland, Australia, susțin că prevalența creșterii osoase la adulții mai tineri este datorată schimbării poziției corpului cauzată de utilizarea tehnologiei moderne. Cercetătorii spun că telefoanele inteligente și alte dispozitive portabile deformează trupul uman, utilizatorii trebuind să-și aplece capetele înainte pentru a înțelege ce se întâmplă pe ecrananele miniaturale. Aceasta este prima cercetare care demonstrează adaptarea fiziologică a oamenilor la penetrarea tehnologică avansată în viaţa de zi cu zi.

De când studiul a atras atenția mass-mediei, aceste modificări ale scheletului au primit diverse nume, ca de exemplu „coarne de cap”, „oase de telefon”, sau „crescături ciudate”.

David Shahar, autorul principal al studiului, spune că deformarea posturii poate provoca dureri de cap cronice şi dureri în partea superioară a spatelui şi a gâtului. În urma studiului efectuat, s-a constat că aceatsă formaţiune osoasă poate fi observată la 41% dintre adulții tineri, mai mult la bărbați decât la femei.

Foto: pxhere.com (Commons Creative – free / prelucrare proprie)

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO