Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Care e cea mai bună metodă de a vă cântări propriul cap? Autodecapitarea? Vârâtul capului în găleată?

465

blankVreţi să ştiţi care e greutatea propriului cap? Dacă da, ce modalitate folosiţi? Autodecapitarea? Sunteţi sigur? Un cap retezat îşi păstrează conştienţa mai puţin de cinci secunde, aşa că nu aţi avea la dispoziţie prea mult timp pentru a savura rezultatele unui asemenea experiment. Ideea de a vă aşeza capul pe cântarul din baie este interesantă, însă oferă rezultate incorecte: gâtul tot susţine o parte din greutate.

Cea mai simplă modalitate este să vă vârâţi capul într-o găleată. În cazul celor mai mulţi oameni, densitatea capului este foarte apropiată de cea a apei. Puneţi găleata pe o tavă mare, umpleţi-o cu apă până la margine şi apoi scufundaţi-vă capul în ea. Cântăriţi apa scursă în tavă şi veţi avea o bună aproximare a greutăţii propriului dumneavoastră cap.

Pentru mai multă siguranţă, puteţi repeta experimentul cu întregul corp, folosind un vas mai mare. Apoi comparaţi volumul de apă dezlocuit de cap cu cel dezlocuit de corpul întreg şi calculaţi cât anume din greutatea totală este reprezentată de cap.

Pentru a obţine un rezultat absolut corect însă, aveţi nevoie de o tomografie. Computerul tomograf foloseşte razele X pentru a produce o serie de imagini ale unui obiect în secţiune transversală. Aceste informaţii pot fi utilizate pentru a analiza orice parte a corpului uman şi a determina cu exactitate densitatea oricărui punct din interiorul lui. Pe baza lor poate fi generat apoi un SAM – Specific Antropomorphic Mannequin (manechin specific antropomorfic): un model computerizat tridimensional care, printre altele, vă poate spune cu exactitate cât vă cântăreşte capul.

Dacă nu ţineţi la o precizie deosebită şi vreţi să ştiţi doar în mare cam ce greutate are propria ţeastă, e bine să aflaţi că, potrivit specialiştilor de la departamentul de anatomie al Universităţii din Sydney, greutatea unui cap uman (după îndepărtarea părului) retezat în dreptul celei de-a treia vertebre, se situează între 4,5 şi 5 kilograme.

Orgoni Crystal