Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Smartphone-urile şi smartwatch-urile n-ar putea fi alimentate cu „energie liberă”, astfel încât să scăpăm de coşmarul reîncărcărilor zilnice?

  •  
  •  
  •  
  •  

blankMarea problemă a smartphone-urilor şi smartwatch-urilor de astăzi este rata mare de consum a acumulatoarelor interne, ca urmare a aplicaţiilor complexe de pe aceste dispozitive inteligente. Astfel, a devenit obişnuit să ne încărcăm zilnic sau o dată la două zile telefoanele şi / ceasurile smart. De aceea, nu e de mirare că au apărut telefoane smart cu baterii imense, ca de exemplu, Ulefone Power 5, ce are un acumulator gigant de 13.000 mAh, care promite o autonomie de 7 zile, la o utilizare medie, cu un timp de încărcare complet de doar 2,5 ore. Cu acest telefon, compania chineză Ulefone a aplicat la Guiness World Records (Cartea Recordurilor) pentru a primi premiul dedicat smartphone-ului cu cea mai mare baterie din lume.

Dar, nu se poate rezolva această problemă decât cu baterii cu o capacitate imensă? Chiar nu există alte tehnologii mai eficiente? Ştiam că în anii 80, existau calculatoare electronice de buzunar care se alimentau direct cu baterii solare şi, astfel, nu mai erau nevoie să fie reîncărcate niciodată. Desigur, smartphone-urile de astăzi au nevoie de mai multă putere, astfel încât bateriile solare nu ar face faţă. Deci, ce alte soluţii ar mai fi?

În 2016, compania americană Matrix Industries anunţa un smartwatch, denumit PowerWatch, care nu mai avea nevoie de reîncărcare, pentru că folosea ca sursă de alimentare căldura corpului, mai precis a mâinii pe care se ţine ceasul! Într-adevăr această tehnologie ar putea revoluţiona cu adevărat industria, pentru că am scăpa de coşmarul reîncărcării. O altă companie, „Sequent”, pe Kickstarter.com, a dorit să aibă finanţare pentru lansarea unui smartwatch care să se reîncarce prin energia cinetică (adică mişcare).

Însă soluţiile par destul de limitate în acest domeniu… chiar nu există alte soluţii mai revoluţionare? Ca, de exemplu, „energia liberă” a lui Tesla? Este ea folosită sau ţinută la secret de diverse agenţii guvernamentale?

 


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu