O dezvăluire fantastică: Nava spaţială sovietică „Salyut 6” s-a întâlnit cu o navă necunoscută din altă lume, iar ocupanţii ei au intrat în contact cu astronauţii pământeni – susţine un fost general rus


La 12 martie 1981, au fost trimiși în spațiul cosmic astronauţii Vladimir Kovalionok și Victor Savinih, pentru a efectua o serie de cercetări științifice la bordul navei „Salyut 6”. Toate programele se desfășurau normal, până într-o bună zi când cei doi cosmonauți au observat prin hublourile navei un lucru care pur și simplu i-a uimit. Nu departe de ei zbura o altă navă cosmică. Ceea ce le-a atras atenția a fost forma sferică a navei, formă cu totul neconformă navelor terestre. Era ziua de 14 mai 1981, cum aveau să noteze în jurnalul lor de zbor.

Se cunoaște faptul că cei ce sunt pregătiți pentru zborurile în spațiul cosmic primesc informații complete despre o serie de rapoarte în care se face mențiunea că OZN-urile fac parte dintr-o realitate care deocamdată scapă înțelegerii noastre. Cu toate acestea, cei doi cosmonauți-au fost cuprinși de o puternică emoție. Cei de la sol, care urmăreau modul de desfășurare a misiunii navei „Salyut 6”, au transmis cosmonauților să fie calmi și să urmărească cu atenție fenomenul ce se desfășura în fața ochilor lor. Incredibila poveste a fost înregistrată pe peliculă de cosmonautul Kovalionok și a fost montată sub forma unui documentar de 40 minute.

După mai mulţi ani, gen. Gheorghi Timofeevici Beregovoi, șeful programelor spațiale ruse, a dezvăluit secretul. Din cele relatate, a rezultat că pe data de 18 iunie 1981 a avut loc o întâlnire secretă la sediul Ministerului Planificării din Moscova, unde au fost invitați cosmonauții de pe „Salyut 6” și numeroși specialiști din cadrul armatei. După ce participanții au urmărit filmul, cei doi cosmonauți au relatat cu lux de amănunte ce se întâmplase în realitate. Se pare că nava necunoscută, în formă ovală, avea o dimensiune de 8 metri în diametru, față de 16 metri, cât avea nava „Salyut 6”.

Încă de la prima întâlnire, cei doi martori au putut observa cu ajutorul binoclului aflat la bord că în jurul navei străine pe circumferință se aflau opt hublouri. Kovalionok a spus că ce l-a impresionat la început a fost modul cum evolua nava străină în spațiul cosmic. Ea trecea cu ușurință de la o viteză foarte mică la una foarte mare dând de multe ori iluzia unor dispariții și apariții instantanee.

În acea zi, 14 mai, sfera zbura în paralel cu nava sovietică, fără să dea niciun semn de viață. Momentul cel mai interesant a fost când distanța dintre cele două nave se micșorase până la aproximativ 100 metri. Buni profesioniști, cei doi cosmonauți și-au dat seama că pe suprafața navei nu se afla montat niciun fel de motor cu reacție, era pur și simplu o minge uriașă, argintie, cu multe hublouri.

Cu ajutorul binoclului, cei doi au putut observa că în interiorul navei se aflau niște ființe cu aspect umanoid! Aveau capul acoperit parțial de un fel de căști, confecționate probabil dintr-un material destul de flexibil cu viziere transparente. Prin aceste viziere se puteau observa niște sprâncene stufoase și ochi de o mărime neobișnuită. Se pare că străinii erau atenți la tot ceea ce făceau cei de pe „Saliut 6”.

A doua zi, nava străină s-a apropiat la 30 metri de „Salyut 6”. Rușii și extratereştrii puteau acum să se observe reciproc mult mai bine. Deși nu știa cum puteau să comunice, întrucât o serie de semnale radio eșuaseră, Kovalionok s-a gândit să scoată o hartă care reprezenta sistemul solar. Extraterestrul aflat în fața unui hublou destul de mare înțelese gestul și spre surpriza celor doi cosmonauți le-a arătat o hartă identică! Emoționat, Kovalionok ridică ambele brațe între care ținea harta, extraterestrul îl imită perfect.

După acest „ritual”, nava extarterestră se puse în mișcare, se îndepărtă cu o mare viteză, revenind în același loc. Această stranie manevră a fost efectuată de șase ori. Probabil un mesaj pe care cei doi nu l-au înțeles sau pur și simplu o demonstrație a superiorității lor de a se deplasa prin spațiul cosmic.

Tot lui Kovalionok îi veni o idee năstrușnică. Luă lanterna, o aprinse și încercă să transmită un mesaj spre nava extraterestră. Se gândi la numărul 101101, folosind pentru „0” un semnal scurt și pentru „1” un semnal lung. Surpriza nu s-a lăsat așteptată: cei din nava sferică au răspuns semnalului transmis.

Partea cea mai spectaculoasă a acestui incident a fost în momentul când din sferă au ieșit în spațiul cosmic câteva entități. Mobilitatea lor a fost impresionantă, dar nu s-au apropiat prea mult de nava sovietică; în schimb, tot ceea ce făceau a fost înregistrat pe peliculă. Cosmonauții și-au putut da seama că entitățile aveau o înălțime de 2 metri. După aceea, extratereşttii s-au întors la bordul navei lor, care după scurt timp a dispărut din câmpul vizual al cosmonauților.

Cazul prezentat pare a fi o poveste SF, din „Star Trek”, numai că aceasta a fost relatarea generalului rus. A fost doar o intoxicare? Există, la ora actuală, informaţii preluate din arhivele secrete, conform cărora acest gen de incident în spaţiul cosmic se întâmplă destul de des pentru cosmonauţi…


Lasă un comentariu