Găsită în interiorul Bisericii Santo Domingo, din orașul Puebla (Mexic), Capela Rozariului este considerată încă din secolul al XVII-lea ca fiind o „a opta minune a lumii”. Scopul capelei a fost acela de a venera pe Fecioara Maria și de a-i învăţa pe localnici practica rozariului, despre care dominicanii erau adepţi înflăcăraţi.
Construită între 1650 și 1690, Capela Rozariului reprezintă o lucrare artistică uimitoare, amestecând simbolurile tradiționale catolice cu cele ale regiunii respective; totul a fost construit cu foiţă de aur, care face ca locul să strălucească incredibil.
Capela prezintă pe pereții săi șase tablouri care povestesc istoria biblică a lui Iisus, de la nașterea Sa până la intrarea în Templu. Sub picturi există o succesiune de dale ceramice albastre și albe, cunoscute sub numele de Talaveras de Puebla, care formează un rozariu gigantic, fiecare dintre „mărgele” fiind reprezentate cu un cap de înger.
Chiar sub cupolă există un altar și un baldachin, acesta din urmă fiind realizat din marmură, dar acoperit cu aur, cu o reprezentare a Fecioarei Maria la primul nivel, a statuii Sfântului Dominic la cel de-al doilea nivel și a Arhanghelului Gabriel deasupra.
Capela Rozariului se evidențiază nu numai datorită aurului de 23 de carate a decoraţiunilor, dar şi a compoziţiei lipiciului folosit, compus din aloe, miere, sânge de taur şi albuş de ouă. Dacă vă aflaţi vreodată în Puebla, nu ezitați să vizitați această lucrare fantastică de arhitectură religioasă.