Deşi începutul sfârşitului lumii va avea loc în 2013, va mai dura mulţi ani până va veni peste noi adevărata Apocalipsă

324

Centrul de Cercetare a Sfârşitului Lumii (End Times Research Center – E.T.R.C.) este un centru islamic sunit de cercetare în probleme de sfârşitul lumii. Pe site-ul lor, www.EndTimes2013.com, ei au lansat în august 2012 o lucrare intitulată “Prima fază a sfârşitului lumii 2013-2022, aşa cum este ea relevată prin analiza numerică a Coranului, Hadith-ului şi a cuvintelor arabe.” Lucrarea prezintă, folosind câteva metode de analiză numerice, o viziune totală asupra sfârşitului lumii, inclusiv cel de-al treilea război mondial, în care vor fi folosite arme nucleare.

Se prezice că, dacă aşa va dori Dumnezeu, prima fază a sfârşitului lumii va începe cel târziu în anul 2013, în care va apărea prima persoană malefică, ceea ce va declanşa apariţia imamului Mahdi. Prima fază se va sfârşi în anul 2022, odată cu apariţia ultimei persoane malefice, dar şi coborârea lui Iisus Hristos din Ceruri. Precum se ştie, evreii se aşteaptă ca doi Mesia să apară la sfârşitul timpurilor: primul este Mesia, fiul lui Iosif, iar cel de-al doilea este Mesia, fiul lui David. În 2013, prima persoană care va apărea va pretinde în mod fals că este Mesia, fiul lui Iosif; ultima persoană malefică care va apărea în anul 2022 va pretinde şi el că este Mesia, fiul lui David.

Tot site-ul www.EndTimes2013.com ne mai spune următoarele:
– 99% este probabilitatea ca începutul sfârşitului lumii să înceapă în 2013;
– la sfârşitul primei faze a “sfârşitului timpurilor” (2022) nu va avea loc Apocalipsa, ci faza a doua, care va fi caracterizată de o perioadă de pace.
– faza a treia a “sfârşitului timpurilor” este ultima, cea în care va avea loc Apocalipsa, “Ziua Judecăţii”, “Ziua învierii” la musulmani (Qiyama) şi nimeni nu ştie când va avea loc cu adevărat.

Aşa că să nu disperăm…dacă în 2022 începe faza a doua…aceasta va dura cel puţin câţiva ani (dacă nu, zeci de ani) până când se va sfârşi şi va veni Apocalipsa adevărată. Adică putem să stăm liniştiţi. Că mai e până vine Apocalipsa peste noi.