Un călugăr din Anglia primi o vizită neaşteptată a unui necunoscut… Mai târziu, se dovedi că acesta era un înger!


În cartea „Viaţa Sf. Cuthbert”, scrisă de venerabilul călugăr Bede, putem afla o poveste supranaturală, ca să zic aşa. Încă din tinereţe, Sf. Cuthbert a intrat la mănăstirea din Ripon, unde a fost însărcinat cu primirea oaspeţilor. Trebuia să întâmpine şi să aibă grijă de toţi vizitatorii mănăstirii.

Într-o dimineaţă de iarnă, intrând în camera de oaspeţi, Cuthbert a găsit un tânăr pe care nu-l cunoştea. Cuthbert a presupus că nou-venitul a mers o noapte întreagă prin zăpadă până să ajungă la mănăstire, care era situată într-un loc izolat şi i-a spus că nu va dura prea mult până să-i prepare ceva de mâncare. Tânărul i-a mulţumit, dar a spus că face o călătorie până într-un loc depărtat, aşa încât trebuie să plece imediat dacă vrea să ajungă la destinaţie.

Cuthbert l-a rugat să nu se grăbească pentru că sigur va leşina de foame şi frig. Protestele lui l-au oprit pe băiat până s-a aşezat masa şi s-au pus bucatele pe ea. Cuthbert i-a spus să mănânce ca să-şi refacă puterile, apoi l-a lăsat singur, ducându-se la brutărie ca să-i aducă nişte pâine proaspătă.

Când s-a întors, tânărul dispăruse. Pământul era acoperit cu zăpadă proaspătă, dar pe ea nu se vedeau urme de paşi. Omul lui Dumnezeu a rămas uimit. Îşi spărgea capul căutând să înţeleagă ce s-a întâmplat, iar apoi a dus masa înapoi, în cămară.

La uşă l-a izbit o aromă minunată. S-a uitat în jur să vadă de unde vine acest parfum şi a zărit trei pâini rotunde, neobişnuit de albe şi frumoase. Tremurând îşi spuse: „Acum ştiu că a fost un înger, care nu a venit să fie hrănit, ci să hrănească. A adus pâine cum nu se poate face pe pământ, mai albă decât un crin, mai dulce decât trandafirii, mai gustoasă decât mierea. O asemenea hrană nu vine, evident, din lumea noastră de suferinţă, ci din raiul bucuriei. Nu e de mirare că a refuzat hrana omenească dacă în cer se poate bucura de pâinea vieţii eterne“.

Aşadar, dacă cele trei pâini de un alb minunat nu fuseseră aduse de Cuthbert de la brutărie – şi după cum remarca însuşi Cuthbert, o asemenea pâine albă nu se putea face pe pământ – înseamnă că apariţia lor a fost supranaturală!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO