Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un călugăr din Anglia primi o vizită neaşteptată a unui necunoscut… Mai târziu, se dovedi că acesta era un înger!

  •  
  •  
  •  
  •  

blankÎn cartea „Viaţa Sf. Cuthbert”, scrisă de venerabilul călugăr Bede, putem afla o poveste supranaturală, ca să zic aşa. Încă din tinereţe, Sf. Cuthbert a intrat la mănăstirea din Ripon, unde a fost însărcinat cu primirea oaspeţilor. Trebuia să întâmpine şi să aibă grijă de toţi vizitatorii mănăstirii.

Într-o dimineaţă de iarnă, intrând în camera de oaspeţi, Cuthbert a găsit un tânăr pe care nu-l cunoştea. Cuthbert a presupus că nou-venitul a mers o noapte întreagă prin zăpadă până să ajungă la mănăstire, care era situată într-un loc izolat şi i-a spus că nu va dura prea mult până să-i prepare ceva de mâncare. Tânărul i-a mulţumit, dar a spus că face o călătorie până într-un loc depărtat, aşa încât trebuie să plece imediat dacă vrea să ajungă la destinaţie.

Cuthbert l-a rugat să nu se grăbească pentru că sigur va leşina de foame şi frig. Protestele lui l-au oprit pe băiat până s-a aşezat masa şi s-au pus bucatele pe ea. Cuthbert i-a spus să mănânce ca să-şi refacă puterile, apoi l-a lăsat singur, ducându-se la brutărie ca să-i aducă nişte pâine proaspătă.

Când s-a întors, tânărul dispăruse. Pământul era acoperit cu zăpadă proaspătă, dar pe ea nu se vedeau urme de paşi. Omul lui Dumnezeu a rămas uimit. Îşi spărgea capul căutând să înţeleagă ce s-a întâmplat, iar apoi a dus masa înapoi, în cămară.

La uşă l-a izbit o aromă minunată. S-a uitat în jur să vadă de unde vine acest parfum şi a zărit trei pâini rotunde, neobişnuit de albe şi frumoase. Tremurând îşi spuse: „Acum ştiu că a fost un înger, care nu a venit să fie hrănit, ci să hrănească. A adus pâine cum nu se poate face pe pământ, mai albă decât un crin, mai dulce decât trandafirii, mai gustoasă decât mierea. O asemenea hrană nu vine, evident, din lumea noastră de suferinţă, ci din raiul bucuriei. Nu e de mirare că a refuzat hrana omenească dacă în cer se poate bucura de pâinea vieţii eterne“.

Aşadar, dacă cele trei pâini de un alb minunat nu fuseseră aduse de Cuthbert de la brutărie – şi după cum remarca însuşi Cuthbert, o asemenea pâine albă nu se putea face pe pământ – înseamnă că apariţia lor a fost supranaturală!


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal