Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Dacă extratereştrii ar veni pe Pământ, aceştia ar trebui să arate sub forma unor maşini sau roboţi… crede un renumit om de ştiinţă britanic!


robot extraterestruÎntr-un articol interesant din ziarul „Telegraph”, un profesor de astronomie britanic, pe nume Lord Rees, crede că viitorul aparţine maşinilor, roboţilor şi nu oamenilor. „Cred că este destul de probabil ca în câteva secole inteligența dominatoare va fi cea a mașinilor, deoarece acestea vor coloniza mai uşor dincolo de Pământ, întrucât ele nu sunt organice”, a spus el. „Doar o perioadă mică de timp fiinţele organice au existat, şi asta pentru că miliarde de ani după aceea, în viitor, maşinile vor prelua conducerea”.

Profesorul Rees a mai spus că doar câţiva oameni aventuroşi ar pleca vreodată de pe Pământ pentru a coloniza sistemul solar, dar şi aceştia vor fi nevoiţi să folosească tehnologia pentru a se adapta lumilor locuibile și să înceapă noi civilizații. El mai susține că aceste adaptări cibernetice la noi planete sau sateliți ar marca începutul unei „ere post-umane”: „Până la sfârșitul secolului vor exista unele persoane care vor trăi departe de Pământ. Noi le vom ura mult noroc pentru adaptarea urmaşilor lor, care vor avea nevoie de adaptări genetice. Acesta va fi începutul unei erei post-umane, deoarece aceşti urmaşi vor evolua pentru a constitui o nouă specie”.

Pe de altă parte, profesorul nu este răbdător să vadă semnele existenţei vieţii extraterestre, pentru că şi aceşti extratereştri, dacă există, probabil că vor coloniza alte sisteme solare sau galaxii sub forma unor maşini/roboţi. Aşadar, nu vom vedea extratereştri „organici”, ci doar „maşini extraterestre”.

P.S. Tare îmi plac oamenii de ştiinţă care se contrazic între ei. În anul 2012, scriam acest articol (Dacă ar exista extratereştri, aceştia ar trebui mai degrabă să fie sub forma unor dinozauri inteligenţi, nu sub formă umanoidă), în care un alt om de ştiinţă crede că dacă ar exista forme de viaţă pe alte planete, acestea ar putea fi “versiuni avansate de dinozauri”. Deci dinozauri, nu roboţi extratereştri…


Lasă un comentariu