„Aleea ionilor negativi” din Buziaş – o zonă din România care poate vindeca bolile de inimă!


Buziaș este un oraș-stațiune balneoclimaterică de interes național, cu regim permanent, din județul Timiș; el se află situat la doar 30 km de Timişoara. Aerul din stațiune este puternic ionizat (conţinând mulţi ioni negativi). Ionii negativi sunt molecule de oxigen, care au o sarcină electrică negativă în exces. Ionii negativi sunt benefici organismului datorită multiplelor efecte pozitive. Ionii negativi stimulează şi armonizează majoritatea proceselor vitale, dar şi pe cele din sfera psihicului şi a emoţionalului.

Una dintre atracţiile principale din Buziaş este „Aleea ionilor negativi” – cunoscută pentru numeroasele efecte benefice pe care concentraţia ridicată de ioni negativi o are asupra psihicului uman. Aleea, lungă de câteva sute de metri, se regăseşte în cadrul parcului dendrologic din oraş, fiind înconjurată de platani seculari care permit ionizarea aerului. Această alee este locul unde bolnavii cardiovasculari îşi găsesc remediul, ionii negativi având efecte excepţionale în recuperarea motorie după accidente vasculare. Aleea reprezintă o atracţie turistică pentru orice persoană afectată de stres, deoarece concentraţia de ioni conferă un somn profund şi odihnitor, înlătură starea de panică şi temerile, echilibrează tensiunea arterială, regularizează ritmul cardiac şi stimulează procesele de refacere ale ţesuturilor.

„Aleea ionilor negativi” reprezintă un punct de interes ce menţine eficienţa staţiunii Buziaş în tratarea bolilor cardiace, în special ischemiile şi tulburările de ritm, boli ce apar şi se agravează din cauza stresului.

Inima cu greu poate fi transplantată, dar se poate trata cu uşurinţă la Buziaş – afirmă cardiologii. În plus, apa minerală curge din belşug la Buriaş. Încă de pe vremea romanilor i se cunoşteau efectele terapeutice, dar de abia din anul 1811 un medic i-a stabilit calităţile curative, mai ales în afecţiunile cardiace. Aşa se face că în 1820, orăşelul Buziaş primeşte însemnele de staţiune balneoclimaterică; bolnavii au aici la dispoziţie (la 128 metri altitudine) ape carbogazoase, feruginoase, bicarbonatate, clorurosodice, hipotone, atermale. Climatul este blând, cu influenţe mediteraneene, ierni blânde, primăveri timpurii, toamne lungi, presiune atmosferică de 750-753 mm.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock