În Dobrogea trăiau pe vremuri uriaşi de 3 metri care îi jefuia pe localnici, iar Apostolul Andrei a reuşit să-i învingă? O legendă ciudată…


Există mai multe legende bizare în zona României. Iar una dintre ele este legată de Apostolul Andrei, care a ajuns în zona Dobrogei, în primul secol d.Hr. Se spune că în zona respectivă încă mai trăiau cei din urmă urmaşi ai lui Enac, singurii supravieţuitori ai uriaşilor învinşi de Moise în Canaan. Aceştia ar fi supravieţuit chiar şi potopului lui Noe.

Înalţi de 2,5 – 3 metri, aceştia juraseră să răzbune alungarea strămoşilor lor de către armatele evreilor şi făceau imposibilă viaţa oamenilor din zonă. Uriaşii trăiau într-un castel înconjurat de apele Dunării unde strânseseră bogaţii nenumărate din jafuri şi silnicii.

La rugăminţile sarmanilor asupriţi de uriaşi, apostolul s-ar fi rugat Mântuitorului şi într-o noapte, apele Dunării s-ar fi umflat brusc şi au spulberat castelul şi pe apărătorii săi de pe faţa pământului, nelăsând niciun supravieţuitor.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO