Simbolurile oculte sculptate de Brâncuşi în „Poarta sărutului” au legătură cu porţile stelare? O descoperire interesantă…


Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Binecunoscuta „Poartă a sărutului” este o sculptură în piatră, realizată de Constantin Brâncuși, şi fiind amplasată în Târgu Jiu. Lucrarea a fost inaugurată la 27 octombrie 1938, reprezentând alături de celelalte monumente – Masa tăcerii, Aleea scaunelor și Coloana infinitului – o capodoperă magnifică a marelui sculptor. Oficial, „Poarta sărutului”, alături de celelalte monumente, reprezintă un omagiu adus eroilor căzuți în timpul primului război mondial. Conform Wikipediei, „Poarta sărutului”, construită din travertin, este poarta prin care se face trecerea spre o altă viață. Motivul sărutului, prezent pe stâlpii porții, ar putea fi interpretat și ca ochii care privesc spre interior.

Însă, conform unei cărţi mai puţine cunoscute la noi – „Ecluza astrală” de Dan Gicu, acesta consideră că simbolul jumătăţilor de cerc înconjurate de cercuri concentrice, prezente pe „Poarta sărutului”, nu reprezintă altceva decât un simbol ocult al unei „ecluze astrale” (sau „poartă stelară” / „stargate” cum mai este ea cunoscută). Poarta stelară, în anumite condiţii, te poate duce în alte sisteme solare sau galaxii, aflate la mii de ani (sau milioane) de ani-lumină distanţă, în doar câteva minute.

Din punct de vedere fizic, o “poartă stelară naturală” este similară cu un “pod Einstein-Rosen” sau cu o “gaură de vierme”, în care spaţiul şi timpul sunt distorsionate de câmpurile gravitaționale intense generate de stelele care se prăbuşesc. La un punct de singularitate, timpul s-ar opri la infinit, așa cum a fost prezis de Albert Einstein, în teoria sa generală a relativității. Acest lucru ar face posibil ca oricine să poată supraviețui câmpurilor gravitaționale intense ce însoțesc un punct de singularitate. Astfel, fizicienii consideră că este teoretic posibil ca un pod Einstein-Rosen să se formeze, iar cel care ajunge aici să poată călători instantaneu în timp sau în spaţiu.

E posibil ca marele sculptor Brâncuşi să fi avut toate aceste cunoştinţe atunci când a construit minunata „Poartă a sărutului”…

Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Lasă un comentariu