Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

„Lacul Vulturilor” sau „Lacul fără fund” – o apă misterioasă situată în Munţii Siriu. O veche legendă ne spune că în aceşti munţi ar fi aterizat pentru prima dată extratereştrii de pe Sirius, în vremuri imemoriale


Undeva în Munţii Siriu (din zona Buzăului) se află parcă un lac uitat de lume: Lacul Vulturilor sau Lacul fără fund. Munţii Siriului sunt misterioşi în primul rând datorită numelui – Siriu – care aduce aminte de steaua Sirius, o stea venerată de vechii egipteni. O veche legendă spune că extratereştrii de pe steaua Sirius au aterizat pe Terra pentru prima dată în zona Buzăului, de aici şi denumirea muntelui.

Revenind la acest lac misterios – Lacul Vulturilor – acesta se află izolat, aflându-se la 27 de kilometri de cea mai apropiată aşezare omenească. El a fost evocat de scriitorul Alexandru Vlahuţă, în lucrarea sa monumentală „România pitorească”, spunând că aici „vin vulturii, primăvara, de beau apă ca să întinerească, aici îşi învaţă puii să zboare, deasupra acestei oglinzi fermecate mijesc de somn, cu aripile-ntinse, trufaşii regi ai înălţimilor”.

Dar de ce se mai numeşte „Lacul fără fund”? Nu din cauza adâncimii apei, ci a mai multor legende enigmatice. În primul rând, se spune că un cioban, sătul să mai fie păzitor de ea, şi-a părăsit turma, aruncându-şi bâta în acest lac. După un an, el a regăsit-o plutind în Dunăre. Cum de a ajuns din acest lac tocmai în Dunăre? Cu ce alte ape subterane este conectat Lacul Vulturilor?

O altă poveste mai spune că oamenii au construit un drum pe sub lac în timpul celui de-al doilea război mondial, pentru a-i păcăli pe nemţi, iar tancurile germane ce au intrat pe acel drum nu au mai ieşit la suprafaţă niciodată. Unde au dispărut ele, dacă povestea ar fi adevărată?