Transplant de inimă acum 5.000 de ani, pe vremea faraonilor egipteni! Cine se ocupau cu asemenea proceduri medicale avansate? Extratereştrii antici?


La Biblioteca din Alexandria (Egipt), un papirus în limba coptă relatează – o reluare dintr-un text mai vechi — modul de vindecare a unui soldat lovit în inimă de o lance. Bărbatul făcea parte din garda regelui în momentul în care a primit lovitura care ar fi trebuit să-i fie fatală.

Faraonul, care îl proteja, a cerut pe loc doctorilor să-l salveze. Papirusul descrie desfăşurarea operaţiei, menţionând că medicul chirurg a avut ideea înlocuirii inimii soldatului cu cea a unui viţel. Concluzia textului de pe papirus subliniază ca intervenţia s-a desfăşurat cu succes.

Probabil este vorba despre Papirusul Ebers, care este un tratat de inimă. Egiptenii aveau o medicină foarte avansată privind bolile căilor respiratorii, ale tubului digestiv, ale căilor urinare şi afecţiuni ale capului. Ei foloseau supozitoarele, spălăturile, laxativele. Dentiştii plombau dinţii, oftalmologii tratau cu succes trahoma, cataracta şi hemeralopia. Papirusul Edwin Smith arată că medicii faraonului erau foarte avansaţi în chirurgia osoasă.

Această grefa de inimă din timpul faraonilor, de acum circa 5.000 de ani, a fost, probabil, excepţională şi practicată de extratereştri de planeta noastră. Într-un articol din 2017 – Savanţii ruşi au descoperit un schelet de om, vechi de 100.000 de ani, pe care s-a efectuat o operaţie complicată la inimă! Cât de “sălbatici” erau oamenii-maimuţă primitivi? – vorbeam despre un eveniment excepţional care a avut loc în anul 1969, atunci când un grup de cercetători ruşi au descoperit 30 de schelete, vechi de 100.000 de ani, care prezentau urme ciudate de operaţie în cavitatea toracică.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock