Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Universul are 339.920.004 îngeri, dintre care 133.306.668 sunt îngeri căzuţi (diavoli) – ne spun teologii medievali


Îngerii şi demonii… două fiinţe din alte dimensiuni care apar în multe religii şi tradiţii spirituale ale lumii. În religia Mesopotamiei antice predominau demonii. Zoroastrismul concepea îngerii si demonii in mod abstract, departe de materialitatea ,”solilor cerului” din mitologia vechilor evrei. Evreii au lăsat posterităţii prima diavoliţă, pe Lilith. Soţie ipotetică a lui Adam, alungată de Eva, Lilith are unitul obicei de a pune in primejdie viaţa noilor născuţi.

Osservatore Romano”, oficiosul Vaticanului, publica un studiu în anii ’70, semnat de 7 teologi care, pe două pagini de gazetă, încearcau demonstreze existenţa diavolului şi să-i convingă pe credincioşi şi în zilele noastre acesta continuă fie destul de actual. Popa Paul al VI-lea spunea într-o predică că diavolul – această făptură întunecată şi tulburătoare există cu adevărat; el este un făcător de farmece viclean şi prefăcut care izbuteşte se strecoare în noi prin mijlocirea simţurilor”.

În Evul Mediu, teologii au calculat că Universul e populat de 339.920.004 îngeri, dintre care 133.306.668 „îngeri căzuţi” sau diavoli. Conform teologiei creştine, diavolii nu sunt decât îngeri care au ales libertatea de a părăsi raiul, îngerii fiind creaturi în stare de graţie şi beatitudine, dar cu latitudinea de a alege între bine şi rău. Răzvrătitul Lucifer, înger de rangul cel mai înalt, a fost decăzut din drepturi şi exilat ca urmare a revoltei sale împotriva lui Dumnezeu, cetele pe care le guvernează fiind formate exclusiv din foşti îngeri.


Lasă un comentariu