O poveste fascinantă: cum un bărbat din Irlanda s-a teleportat până în palatul regelui Franţei!


Imagine: adimas / Adobe Stock + prelucrare proprie

Teleportarea i-a fascinat întotdeauna pe oameni şi se pare că ea s-a realizat doar în serialul SF „Star Trek”. Dar chiar aşa să fie? Dacă ne luăm după diverse istorisiri şi legende se pare că teleportarea a avut loc de multe ori în trecut!

Să luăm de exemplu următoarea poveste fascinantă despre translocarea unui om într-un loc depărtat. Această întâmplare a fost scrisă în anul 1695, de ea având parte unul dintre strămoşii lordului Duffus. Întâmplarea este interesantă, pentru că ne demonstrează că pe vremuri era foarte puternică credinţa că spiriduşii erau responsabili pentru dispariţii.

Se povestea că, odată, pe când hoinărea pe câmpurile din vecinătatea propriei sale locuinţe, un bărbat a fost pe neaşteptate transportat la distanţă (din Irlanda) şi s-a trezit, a doua zi, la Paris, în pivniţa palatului regelui Franţei, ţinând în mână o cupă de argint!

Fiind adus în faţa regelui, care l-a întrebat „Cine este?“ şi „Cum a ajuns acolo?“, bărbatul şi-a spus numele, ţara de baştină şi domiciliul său, după care a povestit că în ziua cutare a lunii, mergând pe câmp, a auzit un zgomot de vânt învârtejit şi voci strigând „Horse and Hattock” (adică formula pe care, după cum se spune, obişnuiesc să o folosească spiriduşii pentru mutări din orice loc). Bărbatul a strigat şi el aceleaşi cuvinte şi imediat a fost ridicat şi transportat de spiriduşi prin aer până în acel loc. Aici, după ce a băut pe săturate, a adormit, iar când s-a trezit a constatat că însoţitorii plecaseră, lâsându-l în starea în care a fost găsit acum.