Un nou studiu controversat spune că limbajul uman ar fi existat în urmă cu circa 25 de milioane de ani


O structură esenţială pentru limbajul creierului nostru, găsită doar la oameni şi la alte specii hominide, a fost identificată acum și la maimuțe, potrivit unui nou studiu controversat, sugerând că limbajul ar fi putut apărea cu 20 – 25 de milioane de ani mai devreme decât se credea anterior.

Limbajul este definit în prezent ca un sistem de comunicare alcătuit din sunete articulate, specific oamenilor, prin care aceștia își exprimă gândurile, sentimentele și dorințele. Comparativ cu alte animale, creierul uman este adaptat în mod unic la limbaj. Abilitatea noastră de a produce vorbirea, de a asculta și de a comunica unii cu alții este inegalabilă.

Din păcate, țesutul creierului nu supraviețuiește în timp, așa că este greu de știut când au apărut primele blocuri pentru limbaj în trecutul nostru îndepărtat. Aşa că, dacă vrem să localizăm această „fosilă” lipsă a creierului uman, cercetătorii trebuie să se bazeze în mare parte pe „rudele noastre”, adică pe maimuţe.

Până în prezent, studiile imagistice ale creierului cimpanzeilor au relevat existenţa unui circuit de limbaj similar omului, dar ideea că maimuțele pot comunica ceva comparabil rămâne contestată. Dar, unii cercetători susțin că nu am căutat în locul nepotrivit. Până în prezent, ne-am concentrat asupra cortexului prefrontal și lobilor temporari (acolo unde există acest circuit de limbaj la oameni), dar originile îndepărtate ale limbajului nostru le-am putea găsi în cortexul auditiv al macacilor rhesus (o specie de maimuţe).

„Recunosc că am fost uimiți să vedem un circuit similar ascuns în sistemul auditiv al primatelor non-umane”, a declarat cercetătorul Chris Petkov de la Universitatea Newcastle din Marea Britanie. „Este ca și cum ai găsi o nouă fosilă a unui strămoș pierdut”.

Dacă cercetătorii au dreptate și au găsit cu adevărat această legătură lipsă, atunci primele blocuri neuronale pentru evoluția limbajului ar fi putut să apară mult mai devreme decât credeam. Ultimul strămoș comun pentru macaci și oameni a trăit în urmă cu aproximativ 25-30 de milioane de ani în urmă, fiind mai îndepărtat decât strămoșul pe care îl împărtășim cu cimpanzeii, care au trăit în urmă cu doar 5 milioane de ani.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): sciencealert.com

P.S. Din păcate, ştiinţa de azi este tributară teoriei greşite a evoluţionismului, care crede că noi, oamenii, am evoluat din maimuţe, când există atâtea dovezi care arată că noi am fost creaţi genetic de către o inteligenţă superioară.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock