Ce-a păţit un bărbat după ce-a mâncat un sos extrem de iute din ardei? Şi-a găurit esofagul…


„Ardeii iuţi fantomă” sunt poate cei mai iuţi ardei din lume. Ei se mai numesc şi „red naga”, fiind de 400 de ori mai iuţi decât celebrul sos iute de ardei „Tobasco”. Ei sunt atât de iuţi încât ar putea fi folosiţi pentru fabricarea de grenade din ele. Pe o „scară a iuţelii”, de la 0 la 1 milion, aceşti ardei au valoarea de 1 milion.

În 2016, un bărbat din California s-a gândit că stomacul său este destul de rezistent pentru a putea digera aceşti „red naga”. Provocat la un concurs, el a fost capabil să mănânce un hamburger acoperit cu un sos de „ardei iuţi fantomă”. Rețineți că o singură sămânță din acest tip de ardei iute poate provoca o senzație de arsură oribilă, care durează până la o jumătate de oră.

Deşi a băut 6 pahare de apă, omul nu şi-a mai putut opri voma și a fost dus de urgenţă la spital, cu arsuri severe în piept și dureri de stomac. Acolo, medicii au descoperit că ardeii îi provocaseră o gaură de 2,5 centimetri în esofag.

Din fericire, bărbatul a fost vindecat, şi, după ce-a stat internat timp de 23 de zile, a fost trimis acasă cu un tub gastric. Este sigur că el se va abţine să mai mănânce vreodată ardei-iuţi fantomă…

Sursa (traducerea şi adaptarea): livescience.com


Lasă un comentariu