Misterioasa insulă Barsa-Kelmes din Marea Aral e acoperită permanent cu ceaţă! Aici timpul se modifică incredibil… o fi poarta de intrare către o altă dimensiune?


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Dintre cele peste 1.500 de insule din Marea Aral (din Asia Centrală), niciuna nu este la fel de misterioasă ca un petic mic de pământ, ce poartă numele de „insula Barsa-Kelmes”. În limba kazahă, numele său înseamnă „pământul fără întoarcere” și nu a fost etichetat degeaba aşa.

Astăzi, insula este părăsită, ultimii ei locuitori părăsind-o în urmă cu zeci de ani. Terenul este învăluit într-o ceață perpetuă, densă, păstrând lucrurile ciudate (care se petrec acolo) ascunse de ochii indiscreţi. Din cauza acestor evenimente ciudate, regulate, oamenii care trăiesc în apropierea insulei Barsa-Kelmes au devenit convinşi că aceast tărâm este un fel de pasaj între diverse dimensiuni.

Insula se pare că este populată de creaturi neobişnuite, care arată de parcă au venit din altă lume sau din alt timp. Localnicii susțin că au văzut păsări foarte mari care zboară în jurul insulei, şerpi de mare care înoată în apele din apropierea acesteia, precum și fiare cu gât lung, ale căror capete se pot vedea uneori prin ceaţă. Mulți dintre cei care s-au aventurat în insulă sau în jurul insulei au dispărut, nemafiind văzuţi niciodată.

În insula Barsa-Kelmes se întâmplă frecvent lucruri inexplicabile. Astfel, ceasurile de mână se opresc brusc, busolele magnetice o iau razna, arătând în toate direcțiile, iar timpul pare că accelerează sau încetinește. Legendele spun că în secolul al 13-lea, insula a fost folosită ca refugiu de localnici care încearcau să scape de invazia mongolă. Atunci când refugiații s-au întors în țara lor, peste câteva luni, au fost uimiți să vadă că patria lor s-a schimbat foarte mult, ca și cum ar fi petrecut zeci de ani pe insulă.

Mulţi ufologi spun că insula ar putea fi o bază pentru nave extraterestre, întrucât mai multe OZN-uri au fost observate în zonă. Cercetătorul rus Cernobrov, care a studiat miturile din jurul lui Barsa-Kelmes, bănuiește că ceața permanentă de acolo ar putea fi un fel de mecanism de apărare avansată împotriva intruziunilor nedorite. Vorbind de intruziuni, accesul către insulă este acum strict interzis de autorităţi. Prin urmare, nu vom găsi prea devreme răspunsurile la această enigmă…


Lasă un comentariu