Atenţie: în anumite condiţii, ochiul poate chiar îngheţa!


Deși e cel mai sensibil organ extern, ochiul suportă cel mai bine frigul. Mai bine decât nasul, urechile și obrazul. Asta din pricină că vasele cu sânge care-l hrănesc furnizează ochiului căldură. Deasemeni, și lacrimile, fiindcă lacrimile au aceeași temperatură cu sângele: 35-37° Celsius. De aceea, cu cât crește frigul, proporţional crește și activitatea glandelor lacrimale. Numai când temperatura e sub -35° grade, ochiul poate îngheța.

Oricum, medicii vă sfătuiesc să nu deschideţi ochii la temperaturi excesiv de friguroase, mai ales când apar şi rafalele de vânt, deoarece corneea poate îngheța sau lentilele de contact pot îngheța în globul ocular.

Din fericire, orice traume la ochi din cauza frigului se vindecă de obicei în câteva săptămâni, dacă nu mai devreme, dar nu întotdeauna. Există unele persoane care au pierderi de țesut și au nevoie de o intervenție chirurgicală restaurativă. Așadar, cel mai bine este să purtați ochelari de protecție pentru a vă proteja ochii, atunci când sunteți în aer liber, la temperaturi extrem de scăzute.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO