Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Atenţie: în anumite condiţii, ochiul poate chiar îngheţa!


Deși e cel mai sensibil organ extern, ochiul suportă cel mai bine frigul. Mai bine decât nasul, urechile și obrazul. Asta din pricină că vasele cu sânge care-l hrănesc furnizează ochiului căldură. Deasemeni, și lacrimile, fiindcă lacrimile au aceeași temperatură cu sângele: 35-37° Celsius. De aceea, cu cât crește frigul, proporţional crește și activitatea glandelor lacrimale. Numai când temperatura e sub -35° grade, ochiul poate îngheța.

Oricum, medicii vă sfătuiesc să nu deschideţi ochii la temperaturi excesiv de friguroase, mai ales când apar şi rafalele de vânt, deoarece corneea poate îngheța sau lentilele de contact pot îngheța în globul ocular.

Din fericire, orice traume la ochi din cauza frigului se vindecă de obicei în câteva săptămâni, dacă nu mai devreme, dar nu întotdeauna. Există unele persoane care au pierderi de țesut și au nevoie de o intervenție chirurgicală restaurativă. Așadar, cel mai bine este să purtați ochelari de protecție pentru a vă proteja ochii, atunci când sunteți în aer liber, la temperaturi extrem de scăzute.


Lasă un comentariu