Nu e chiar un mare noroc să fii femeie blondă – spun cercetările medicale

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Credeţi că nu există diferenţă mari între femeile blonde şi cele brunete sau cele roşiatice? S-ar putea să vă înşelaţi! Or fi preferând domnii blondele, dar Mama Natură / Dumnezeu e departe de a le fi privilegiat. Femeile cu părul auriu sau roșcat sunt mai expuse pistruilor, coșurilor și furunculelor decât brunetele. Ele „răcesc” mai ușor și mai des decât brunetele. În schimb, brunetele par să aibă o sensibilitate specială pentru reumatism.

Într-un conflict pasional, blonda se repede să-și ucidă iubitul, pe când bruneta preferă să-și ia viaţa (cel puțin aşa spun criminaliştii). Blondele sunt reci, calculate, nesentimentale; brunetele, irascibile, dar generoase și înclină adesea spre melancolie, iar roşcatele au firi aprinse și violente.

Specialiştii mai spun că o blondă are în medie 150.000 de fire de păr pe cap, bruneta – între 80.000 şi 130.000 de fire, pe când o adevărat roşcată rareori posedă mai mult de 50.000 de fire de păr. Aceasta nu înseamnă c-ar fi lipsită de păr. Podoaba sa capilară pare tot atât de bogată ca şi a celorlalte două tipuri de femei. Numărul redus al firelor de păr se datorează faptului că acestea sunt mai groase şi mai aspre. Pentru 150.000 de fire roşii ar fi nevoie de un cap de şase ori mai mare, decât cel normal.

Pielea unei blonde nu este absolut albă; ea cuprinde considerabile proporții de roşu, galben, verde, violet şi albastru. Galbenul este însă în cea mai mică măsură, dominând verdele sau albastrul verzui. O blondă poate, literalmente, să se înverzească de invidie, pentru că sub acțiunea unei emoții, sau a unui acces de greaţă, sângele nu dispare din obraji şi atunci, apare sub piele verdele.

Psihologii studiază de multă vreme diferențele pe care blondele şi brunele tipice, le prezintă din punct de vedere psihologic; în privința deosebirilor fizice, cum ar fi compoziția sângelui, sensibilitatea față de anumite boli şi altele, cercetările nu sunt finalizate.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner