La unii oameni, oasele pur şi simplu nu se sparg, ei neputând suferi fracturi! De ce?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Fiecare dintre noi are o combinație unică de trăsături genetice care ne diferențiază de restul populației, garantând faptul că nu există doi oameni exact la fel. Mulți au mutații rare care le conferă abilități sau trăsături fizice pe care majoritatea oamenilor nu le au. Mutațiile genetice sunt o parte vitală a evoluției și pot duce la diferențe care oferă atât avantaje, cât și dezavantaje.

Mutațiile la oameni sunt extrem de rare și probabil că nu aveți una, dar cei care o au pot avea o forță super, oase care nu se sparg sau trăsături fizice izbitoare. Anomaliile genetice pot duce la calități fizice excepționale care îi fac pe cei care le au deosebit de unici.

De exemplu, în 1994 oamenii de știință au descoperit o mutație genetică cunoscută sub numele de LRP5. Gena reglează producerea și eliberarea unei proteine ​​care joacă un rol major în densitatea osoasă. Mutația a fost descoperită atunci când un bărbat implicat într-un accident rutier grav nu a suferit nicio fractură sau oase rupte. Mai târziu, cercetătorii au descoperit că avea membri ai familiei care aveau, de asemenea, schelete incredibil de puternice, dintre care unul a avut mai multe proteze de șold eșuate, deoarece medicii nu au putut înșuruba proteza în osul său.

Testele au arătat că membrii acelei familii aveau oase de aproape 8 ori mai dense decât cele ale unei persoane obișnuite, făcându-le atât de dure încât erau aproape imposibil de spart în circumstanțe normale.


Lasă un comentariu