Cercetătorii japonezi au inventat un dispozitiv de ştergere a memoriei, ca în filmul SF „Men In Black”


Cercetătorii de la Universitatea din Kyoto (Japonia) au reușit să șteargă amintirile din creierul unui şoarece, o performanță despre care anterior se credea a fi posibilă doar în filmele SF. Descoperirile acestui experiment au fost publicate în revista „Science”.

Cercetătorii au dezvoltat un dispozitiv neuro-optic care poate controla amintirile. Dispozitivul a fost încercat pe șoarecii de laborator și s-a dovedit a fi eficient. „În filmul SF „Men in Black”, operatorii șterg amintirile cu ajutorul unei lumini”, a spus savantul Akihiro Goto. „Am realizat o abordare similară”.

Lumina a fost folosită de oamenii de știință pentru a dezactiva proteinele esențiale pentru LTP, o formă de activitate cerebrală care ajută la memorie. Cofilina este cea mai importantă dintre aceste proteine. Ea influențează sinapsele în cortexul cerebral, un lucru esenţial pentru formarea amintirilor pe termen lung. Experții au injectat un virus adeno-asociat, sau AAV, folosit în cercetare, în creierul șoarecilor. El a fost conectat la o proteină modificată cu cofillin și un marker fluorescent. A emis oxigen activ atunci când a fost expus la lumină, distrugând moleculele adiacente. În acest mod, oamenii de știință au reușit să modifice hipocampul, partea a creierului responsabilă pentru stocarea memoriei. Ei l-au învățat pe șoarece anumite mișcări, dar după iradierea hipocampului, rozătoarea și-a pierdut amintirea abilităților pe care le învățase.

Aşadar, oamenii de știință au înregistrat pierderea amintirilor asociate cu sarcina examinată, folosindu-se o lumină pentru ștergerea memoriei, aşa cum am văzut în „Men In Black”. Datele colectate în timpul experimentului, potrivit autorilor, vor ajuta la tratarea unei varietăți de boli mintale, inclusiv boala Alzheimer și schizofrenia.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock