Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un dispozitiv extraordinar care creează 2.000 de litri apă din aer! Asta da invenţie!

  •  
  •  
  •  
  •  

blankDavid Hertz și Rich Groden, doi inventatori din California, au construit un container de transport maritim care poate produce apă din aer. Pentru această invenţie uimitoare, ei au primit premii în valoare de 1,5 milioane de dolari! Mai exact, ambii au fost numiți câștigătorii lui XPrize (premiu sponsorizat de Grupul Tata) pentru creația lor inovatoare, care are capacitatea de a produce suficientă apă pentru 100 de persoane.

În 2016 a fost dat drumul la concurs, scopul fiind acela de a se construi un dispozitiv care să extragă un minim de 2.000 de litri de apă pe zi din aer, folosind doar energie curată și care să nu coste mai mult de 2 cenți pe litru de apă. Aproape 100 de echipe au intrat în competiție, până la urmă rămânând doar doi finaliști. După mai multe deliberări, echipa Hertz și Groden, numită Alianța Skysource / Skywater, a câștigat premiul, pentru că invenția lor a demonstrat cea mai mare capacitate de a avea acces independent la apă.

Sistemul de apă este denumit „WeDew”, el fiind o combinație a două dispozitive existente, care sunt integrate astfel încât să îmbunătățească eficiența și să reducă costurile. Primul dispozitiv este Skywater, un generator creat de Grodent, care imită modul în care se formează norii. Skywater răcește aerul cald și formează picături de condens care sunt stocate într-un rezervor și pot fi ulterior consumaţi ca şi apă potabilă pură.

Componenta a doua a lui WeDew este un gazificator de biomasă, ce asigură energia necesară pentru a finaliza procesul. Se ia material organic, cum ar fi așchii de lemn sau coji de nucă de cocos, care se vaporizează pentru a produce căldură și umiditate, ceea ce reprezintă de fapt mediul perfect pentru ca dispozitivul de colectare a apei să funcționeze la cel mai eficient. Împreună, ele lucrează în armonie excelentă pentru a crea apă din aer.

Hertz a afirmat în timpul unui interviu că această mașinărie este de fapt o tehnologie de carbon-negativ, ceea ce înseamnă că folosește mai mult CO2 din atmosferă decât produce în timpul procesului. Această maşinărie poate produce cel puțin 2.000 de litri de apă pe zi, ceea ce este suficient pentru a satisface nevoile zilnice a 100 de persoane.

Ce creație uimitoare! Acest dispozitiv fi folosit în zone în care apa nu este suficientă şi nu poate fi adusă printr-un sistem centralizat.

blank

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)

  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal