Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Oameni celebri care considerau dragostea ca fiind o cupă de otravă

76

dragoste3Despre dragoste au scris cu îngeri şi demoni în gând mulţi mari maeştri ai umanioarelor. Torturaţi sau exaltaţi de dor nebun, scriitori, poeţi şi filozofi au încredinţat hârtiei rândurile ce-au rămas din ei după ce au gustat dragostea. Mulţi dintre ei au lăudat dragostea, ca fiind un sentiment înălţător şi divin, dar alţii au fost împotriva ei…

Marguerite Yourcenar: „Dragostea este o pedeapsă. Suntem sancţionaţi pentru că nu am ştiut să rămânem singuri.“

Albert Camus: „Dragostea adevărată nu este o alegere, nici o libertate. Inima, inima mai ales nu este liberă. Ea este inevitabilul şi recunoaşterea inevitabilului.“

Roger Martin du Gard: “La temelia oricărei iubiri pasionale stă o iluzie generoasă, o greşeală de judecată, o idee falsă pe care îndrăgostiţii şi-o fac unul despre celălalt şi fără de care n-ar fi cu putinţă o dragoste oarbă.”

Napoleon Bonaparte: “În dragoste, singura victorie este fuga.”

Honore de Balzac: “Dragostea e un lux social, ca dantelele şi diamantele.”

La Rochefoucauld: ,,Toate pasiunile ne fac să comitem greşeli, dar dragostea ne face să săvârşim greşelile cele mai ridicole.”

Voltaire: „Iubirea este numele a o mie de himere.“

Gustave Flaubert: “Fiecare dintre noi adăposteşte o cale regală în inimă. Pe a mea am astupat-o cu un zid de cărămizi.”

Emil Cioran: “Nu cred ca Dumnezeu să fi făcut pe Eva din coasta noastră, căci atunci ar trebui să ne înţelegem cu ea şi altundeva decât în pat.”

Arthur Schopenhauer: “Dragostea nu este aşadar decât voinţa de supravieţuire a speciei, necesitatea de perpetuare în dauna iluziilor şi bucuriilor efemere pe care omul le simte.”

Charles Baudelaire: “Groaza de singurătate, nevoia de a-ţi uita propria fiinţă în braţele unei femei, e numită de noi, în chip nobil, nevoia de a iubi.”

Michel Onfray: “Ar trebui să ne putem conserva libertatea inventând situaţii noi, relaţii, ceea ce nu exclude dragostea, doar o redefineşte. (…) Putem iubi altfel. Putem fi fideli, dar altfel decât în sensul tradiţional. Fidelitatea nu înseamnă exclusivitate. Dragostea nu înseamnă monogamie şi monogamia nu înseamnă dragoste”.

Orgoni Crystal