Incredibilul mit al amerindienilor Okanagan, în care ni se vorbeşte despre existenţa unei insule-paradis, locuită de giganţi albi. Cine erau aceştia?


Amerindienii Okanagan, al căror teritoriu tradițional se întinde pe granița SUA-Canada în statele Washington și în Columbia Britanică, au un mit interesant despre giganții albi care, înainte de a fi dispărut, au trăit odată pe un pământ misterios.

La începutul anului 1800, indienii Okanagan au intrat în contact cu persoane nelocalnice. Printre primele lor contacte s-au numărat exploratorii Lewis și Clark, care au cules un mit, o poveste fascinantă care spune modul în care unii dintre locuitorii unei insule au reușit să supraviețuiască unei catastrofe. Povestea a fost transmisă din generație în generație și ne-am putea gândi că ea ne amintește de soarta Atlantidei.

Conform mitului indienilor Okanagan, „demult, când Soarele era tânăr și nu mai mare decât o stea, exista o insulă departe în mijlocul oceanului. Se numea Samah-tumi-whoo-lah, adică Insula Omului Alb. Pe ea trăia o rasă de giganți – giganţii albi. Conducătorul lor era o femeie albă înaltă, numită Scomalt. Ea putea crea orice dorea.

Mulți ani giganții albi au trăit în pace, dar în cele din urmă s-au certat între ei. Cearta a devenit război. Atunci, mulți giganţi au fost uciși. Scomalt a fost foarte supărată; ea i-a condus pe uriașii răi la un capăt al Insulei Omului Alb. Când au fost adunați într-un singur loc, ea a rupt bucata de pământ și a împins-o în mare. Timp de multe zile insula plutitoare a plutit pe apă, aruncată de valuri și vânt. Toți oamenii de pe insulă au murit, cu excepția unui bărbat și a unei femei.

Văzând că insula lor era pe cale să se scufunde, ei au construit o canoe și, după ce au vâslit multe zile și nopți, au ajuns pe niște insule. Au trecut printre ele și, în cele din urmă, au ajuns pe continent”.

Asta înseamnă că unii dintre giganții albi au supraviețuit și au fost relocați în zonele înconjurătoare? Când vine vorba de mituri și legende, ar trebui să fim atenți la interpretarea literală a fiecărui cuvânt. Faptul că indienii Okanagan au descris aceste ființe ca fiind uriași nu înseamnă neapărat că ei au avut o înălțime enormă. Acești oameni ar fi putut fi pur și simplu mult mai înalți decât ceilalți oameni care trăiau în regiunile înconjurătoare.

De asemenea, observ câteva „coincidenţe” între acest mit şi alte poveşti şi legende din vremurile imemoriale. De exemplu, femeia şi bărbatul care au supravieţuit pe insulă aduce aminte de mitul lui Adam şi Eva.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock