Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Legenda enigmatică a 40 de copii abandonaţi pe un munte înalt din Pakistan. Există vreo legătură cu… „copiii pădurii” din serialul SF „Game of Thrones”?

  •  
  •  
  •  
  •  

blankÎntr-una din provinciile din Pakistan – Balochistan – există Munţii Sulaiman / Grupul muntos Chiltan. Cel mai înalt vârf din cadrul acestor munţi este Koh-i-Chiltan, situat la 3.194 metri înălţime.

Există o legendă ciudată legată de acest vârf – şi anume faptul că el este bântuit de fantomele a 40 de copii morți, care au fost lăsaţi acolo de un cuplu. Se spune că acești copii pot fi auziți plângând noaptea, când vânturile suflă puternic.

Povestea cuplului este destul de simplă: cei doi (soţ şi soţie) erau săraci și fără copii. Îşi doreau să aibă urmaşi; pentru aceasta, ei au căutat ajutorul multor preoţi și vindecători. Cineva i-a putut ajuta, petrecând multe nopți în rugăciune. Astfel, cuplul a fost binecuvântat nu cu unul, ci cu 40 de copii! Totuşi, întreaga poveste trebuie să fie o legendă, pentru că este imposibil ca o femeie să nască 40 de copii într-o viaţă. Să fi fost mai puţini copii, iar legenda să fi exagerat numărul, ştiind faptul că „40” are în general semnificaţii spirituale?

Legenda mai spune că, fiind incapabil să aibă grijă de atâţia copii, soțul a decis să lase 39 de copii pe vârful muntelui, pentru a se descurca singuri. Pe ce de-al 40-lea copil, l-ar fi abandonat acasă. Însă, soția ar fi fost atrasă de plănsetele celor 39 de copii părăsiţi, și, luând cu ea şi cel de-al 40-lea copil, a văzut că toți erau în viață, lăsându-l acolo şi pe ultimul.

În zilele de astăzi, se spune că acești 40 de copii încă bântuie pădurile de lângă vârful muntos și îi înșeală pe turiștii care se opresc după plânsetele lor. Mulți cred că acești copii se află încă în viață, induc în eroare turiștii, care se abat de la drum, negăsind niciodată drumul înapoi. Au existat numeroase cazuri de oameni care nu s-au întors din zona Munților Chiltan.

Foarte interesant e faptul că această legendă se aseamănă mult cu… „copiii pădurii” din serialul SF HBO „Game of Thrones”.


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu