Chinezii foloseau maşini zburătoare acum 4.000 de ani!? Cum erau ele realizate?


Imagine: prelucrare proprie

E clar că istoria reală nu e cea care ne-o prezintă ştiinţa oficială. Cu siguranţă că unii oameni din antichitate au fost mult mai avansaţi tehnologic decât credem noi. De ce avem impresia că ei ar fi fost „sălbatici”?

De exemplu, să luăm civilizaţia antică a Chinei. Cum de o civilizaţie de factură orientală, spiritualizată prin însăşi esenţa ei, are parte de elemente de neaşteptat progres, de o inevitabilă revoluţie tehnologică? Urmărind cronica chineză din vremea împăratului Shun (2294 – 2184 î.Hr.), aflăm faptul că la curtea acelui împărat a fost construită… o maşină zburătoare! Cum de-a fost posibil!? Termenii imprecişi n-au putut oferi o reconstituire exactă din punct de vedere tehnic a maşinii zburătoare; totuşi, putem afla că maşina era echipată cu aripi şi paraşute. Şi apoi, cum să descrie anticii de acum patru milenii, ceea ce azi numim fuselaj sau computer de bord?

Un alt împărat chi­nez, Gheng Tang, mai apropiat nouă cu 500 de ani, a poruncit prin 1760 î.Hr. lui Ki-Kung-Shi, să construiască un vehicul zburător. Cronica atestă construirea maşinii de către Ki-Kung-Shi, şi aflăm că maşina a zburat, dar ulterior aeronava a fost distrusă, ca să nu cadă în mâna duşmanului.

Chiar aşa… chinezii chiar zburau cu avioane / elicoptere acum 3.500-4.000 de ani!?