Rămăşiţele unei femei cu un craniu asemănător unui „extraterestru” au fost dezgropate în Rusia


Rămășițele unei femei, considerată a fi din Antichitate, cu un craniu alungit asemănător unui extraterestru, au fost găsite în timpul săpăturilor unui sit de înmormântare vechi din sudul Rusiei.

Începând din anul 2017, oasele aparținând unor oameni și animale sălbatice și domestice, împreună cu alte artefacte (ceramică, ornamente și vârfuri de săgeți de bronz), au fost descoperite în situl arheologic Gamurzievski din orașul Nazran (Inguşetia, Rusia). Cu toate acestea, descoperirea scheletului unei femei – care datează din secolele al IV-lea și al VI-lea – este unică datorită deformării intenționate a craniului și a gâtului.

Practica schimbării formei capului, științific cunoscut sub numele de deformare craniană artificială, este o tradiție cunoscută în rândul multor popoare ale lumii. Astăzi, rezultatul seamănă cu percepția Hollywood-ului despre cum ar putea arăta un extraterestru din spațiul cosmic.

„Istoria cunoaște multe exemple de schimbare intenționată a formei capului”, a spus un reprezentant al Centrului arheologic, Evgheni Krupnov, cel care s-a ocupat de săpături. Craniile erau alungite încă din primii ani de viață, ca semn al unui statut special în rândul societăţii.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): rt.com
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO