O teorie extrem de îndrăzneaţă: simbolul „lupului dacic” îl reprezintă pe Dumnezeu!? O enigmă aflată în Columna lui Traian…


Columna lui Traian este un monument antic din Roma, construit din ordinul împăratului Traian, pentru comemorarea victoriei sale în Dacia, care s-a păstrat până în zilele noastre. Terminată în anul 113 d.Hr., columna are exteriorul prevăzut cu un faimos basorelief sculptat, în formă de spirală, care reproduce artistic sub o formă epică războaiele dintre romani și daci, purtate de Traian pentru cucerirea Daciei.

Columna are o înălțime de aproximativ 40 de metri și conține 18 blocuri masive de marmură de Carrara, fiecare cântărind 40 de tone. Columna a fost ridicată atât pentru a comemora victoriile lui Traian, fiind o adevărată istorie gravată în piatră; în total, sunt prezentate circa 2500 de figuri omenești, de circa 60-75 cm înălțime.

Printre altele, pe Columna lui Traian se află reprezentat simbolul strămoşilor noştri – „dragonul dacic” sau „lupul dacic”, cum mai este el cunoscut. Un pasionat de istoria antică, chimistul George Liviu Teleoacă, are o teorie extrem de îndrăzneaţă: crede că acest dragon / lup dacic nu ar reprezenta decât însuşi Dumnezeu! Cum a ajuns el la această concluzie? Pentru că în Columna lui Traian, Zeus (zeul suprem, numit de romani – Jupiter) este situat în acelaşi registru superior ca şi dragonul dacic. Aşadar, dragonul dacic îl desemna pe Dumnezeu în concepţia dacilor, tot aşa după cum Jupiter îl desemna pe Dumnezeu în viziunea agresorilor romani.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock