Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Analiza computerizată a fragmentelor Manuscriselor de la Marea Moartă arată faptul că “Arca lui Noe” era o piramidă! Foarte interesant…

627

piramida arca lui NoeDe peste patru ani, proiectul Bibliotecii digitale Leon Levy privind manuscrisele de la Marea Moartă a fotografiat și a digitizat zeci de mii de fragmente mici a manuscriselor de la Marea Moartă. Scanarea a fost în sfârşit finalizată și o analiză preliminară a textului ilizibil anterior a relevat o nouă interpretare a Arcii lui Noe, care este descrisă ca având formă de piramidă.

Dr. Alexei Iuditski, din cadrul proiectului Bibliotecii digitale Leon Levy privind manuscrisele de la Marea Moartă, a prezentat o parte din concluziile sale la recentul simpozion internațional de limba ebraică privind manuscrisele de la Marea Moartă. Cercetătorii au folosit o tehnologie avansată de imagistică, de la Megavision, pentru a face câte 28 de fotografii pentru fiecare fragment de manuscris. La nivelul lungimii de unde în infraroșu, camera a fost capabilă să citească caractere care au devenit invizibile ochiului liber.

Constatările cu privire la ceea ce ne spune noul text va provoca cu siguranță controverse în rândul specialiştilor în Biblie. Iuditski spune un cuvânt ilizibil anterior, ce are legătură cu înălţimea arcii este considerat a fi “ne’esefet”, ceea ce înseamnă “adunat.” El crede că autorul vechi al manuscrisului a descris modul în care grinzile transversale ale arcii s-au adunat sau întâlnit într-un anumit punct, formând o formă de piramidă. Deşi au mai existat mai multe scrieri ulterioare care au prezentat arca sub formă de piramidă, aceasta este prima scriere care descrie aşa ceva.

Proiectul încă se află în curs de desfășurare; Dr. Iuditski spune că doar 80% din fragmente au fost scanate pentru analiză și conservare, dar descoperirea omului de ştiinţă e absolut uluitoare. Se pare că forma de piramidă a fost folosită nu doar de vechii egipteni sau de alte civilizaţii din America de Sud, ci chiar şi de popoarele biblice.

Orgoni Crystal