Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Un kinetoterapeut celebru care l-a consultat pe Hitler în 1942 a făcut, în cartea sa, nişte dezvăluiri uluitoare despre dictatorul nazist


Conform Wikipediei, Felix Kersten a fost kinetoterapeutul personal al lui Heinrich Himmler, un nazist de frunte din Germania lui Hitler. Kersten și-a folosit contactele cu Himmler pentru a ajuta oamenii persecutați de nazişti.

Felix Kersten a scris o carte foarte interesantă de memorii. În decembrie 1942, el a fost chemat de Himmler în cabinetul său pentru a vindeca un om care suferea de dureri foarte mari de cap, ameţeală şi insomnie. Omul s-a dovedit a fi Hitler.

După ce l-a pus pe Kersten să jure că va păstra secretul, Himmler a scos din seiful său o mapă neagră, din care a luat un manuscris tipărit, cu coperte albastre. Acestea conţinea în 26 de pagini fişa medicală a lui Hitler, care prezenta toate bolile şi afecţiunile de care suferise acesta, începând cu otrăvirea cu gaz din timpul primului război mondial care l-a făcut să orbească o vreme.

Printre alte simptome a descoperit şi sif*lisul. Boala ar fi fost „vindecată”, dar a reizbucnit în anul 1937. Începând din 1942 nu mai exista nicio îndoială că Hitler suferea de paralizie progresivă, boală asociată cu fazele avansate ale sif*lisului. El a manifestat toate simptomele bolii, cu excepţia fixităţii privirii şi a confuziei în vorbire. Nu se cunoştea niciun remediu la paralizia progresivă, dar lui Hitler i se făceau injecţii care îi permiteau să îşi continue lucrul.

După ce a aflat care este situaţia, Kersten a sugerat o examinare mentală totală a lui Hitler. Himmler a insistat însă că Hitler nu putea fi examinat într-un spital de psihiatrie sau într-un azil de nebuni. Chiar dacă Führerul ar fi consimţit, zvonul s-ar fi răspândit rapid şi i-ar fi demoralizat pe germani. Himmler a ajuns la concluzia că ar trăda cauza germană dacă ar fi pus la îndoială sănătatea Führerului, punând astfel în pericol securitatea întregii naţiuni.