Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Descoperire şocantă a arheologilor în SUA: mai multe schelete de giganţi, de 2,70 de metri, care purtau armuri din cupru


La sfârşitul secolului al XIX-lea, când arheologia încă nu era controlată de „Sistem”, în Rancho Lompock (California), au fost exhumate trei fosile umane foarte vechi, de talie gigantică. La fel au fost descoperite alte fosile foarte mari în Crittendon, Arizona, în 1891 intr-un mormânt de piatră.

La Walkerton, în statul Indiana, o grupă de „cercetători” amatori a distrus una dintre cele mai importante descoperiri de acest gen. Şi anume, ei au săpat într-o movilă funerară indiană, descoperind opt schelete de diverse talii, dintre care cel mai mare măsura mai mult de 2,70 m! Toate purtau nişte armuri impresionante, făcute din cupru. Din nefericire, diversele elemente ale acestei descoperiri au fost dispersate în colecţii particulare şi, în mare parte, s-au pierdut.

Nu este impresionant în sine faptul că strămoşii amerindieni erau îmbrăcaţi în armuri de cupru. De fapt, minele de aramă folosite de primă americani se întindeau pe sute de kilometri în lungul Lacului Superior. Galeriile lor sunt remarcabil de bine realizate, având în vedere nivelul tehnologic modest utilizat la construcţia lor.

Cu toate acestea, dacă este să dăm crezare primilor colonişti, amerindienii habar nu aveau de existenţa sau folosinţa acestor mine! În lucrarea “American Antiquarian” se spune: “nu exista nicio aşezare locuită în apropiere de aceste mine de cupru. Nicio locuinţă, niciun schelet, nici măcar un os nu a fost descoperit. Nu există decât minele izolate şi misterul lor impenetrabil”.


Lasă un comentariu