Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Osama bin Laden, să mă pupi în fund! Locuiesc în Rockaway!

105

blankDupă atacurile din 11 septembrie asupra turnurilor gemene din New York, pompierul Michael Moran, în vârstă de treizeci şi opt de ani, a lansat o provocare la adresa teroriştilor responsabili, în timpul unui concert televizat destinat strângerii de fonduri, organizat la Madison Square Garden. Moran, care şi-a pierdut fratele şi doisprezece colegi în atacurile teroriste, a anunţat: „În spiritul poporului irlandez, Osama bin Laden, poţi să mă pupi în fundul meu regal irlandez.” Şi a adăugat: „Locuiesc în Rockaway şi asta e figura mea.”

La ora nouă şi paisprezece minute în dimineaţa de luni, 12 noiembrie 2001, zborul 587 al companiei American Airlines a decolat de pe aeroportul internaţional Kennedy din New York City, cu destinaţia Santo Domingo, Republica Dominicană. La bordul lui erau două sute şaizeci de persoane. Câteva minute mai târziu, avionul s-a prăbuşit în flăcări în zona Queens din New York, în cartierul Rockaway. Nu au existat supravieţuitori. Nouă oameni care locuiau în zonă au fost daţi dispăruţi, presupunându-se că au murit.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că nu a fost un atac terorist, ci că flapsul din coada avionului s-a rupt când pilotul a încercat să reziste turbulenţelor cauzate de un Boeing 747 care trecuse înaintea lui. Mulţi oameni din Rockaway au considerat însă o coincidenţă uimitoare faptul că zona lor, în care locuiau mulţi pompieri şi poliţişti, a devenit victima unei asemenea tragedii la numai câteva săptămâni după provocarea lansată de Moran teroriştilor.

Orgoni Crystal