Să fie acesta chipul adevărat al celebrului criminal Jack Spintecătorul? Ştirea începutului de an 2023


Este unul dintre cele mai cunoscute și mai îndelungate mistere poliţiste pe care le-a cunoscut vreodată lumea, dar la mai bine de 130 de ani de la omorurile întreprinse de Jack Spintecătorul pe străzile Londrei, nu există încă un răspuns definitiv despre cine a fost el cu adevărat.

Acum, totuși, un indiciu intrigant a reapărut sub forma unei imagini compozite faciale a criminalului, gravată în mânerul unui baston de mers deținut de detectivul Scotland Yard, Frederick Abberline, care și-a petrecut câțiva ani din viață încercând să-i dea de urma criminalului.

Bastonul în sine a fost păstrat la un colegiu de poliție din Hampshire de ani de zile, și mai târziu a fost considerat ca fiind pierdut, dar acum, într-o întorsătură neașteptată, a fost redescoperit recent de personalul care căutase prin arhivele de la sediul Colegiului de Poliție din Ryton.

„Găsirea acestui baston a fost un moment interesant pentru noi”, a spus creatorul de conținut al colegiului Antony Cash. „Jack Spintecătorul este unul dintre cele mai mari cazuri de crimă din istoria noastră, iar crimele sale au fost semnificative în crearea criminalisticii moderne, deoarece a determinat poliția să înceapă să experimenteze și să dezvolte noi tehnici, cum ar fi conservarea locului crimei, crearea profilurilor și fotografierea locului crimei. Acest baston este un artefact fascinant, reprezentând o perioadă atât de importantă din punct de vedere istoric în poliție”.

Totuși, rămâne de văzut dacă acest artefact va ajuta într-adevăr la rezolvarea în cele din urmă a cazului.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): Yahoo News


Lasă un comentariu