Vechile temple egiptene erau iluminate cu becuri electrice?


dendera becCercetătorii moderni ai vestigiilor vechiului Egipt au ajuns la concluzia că „preoţii ştiinţelor”, care pe diferite căi au tot amplificat tezaurul cunoaşterilor, au atins în unele domenii adevărate culmi uimitoare.

Un exemplu foarte semnificativ a fost o tulburătoare descoperire în subsolul templului din Dendera, dedicat zeiţei Hathor: basoreliefuri sculptate în piatră, cu dimensiuni suficient de extinse, prezentau personaje care manevrau mari becuri electrice alungite, transparente (din sticlă ?!), ce aveau filamente axiale reprezentate prin „şerpi ondulaţi” !

Becurile erau alimentate de la o mare baterie de acumulatori, prin cabluri groase având o bună izolaţie!

Acesta să fi fost oare secretul iluminării marilor spaţii subterane ale mormintelor regale sau din piramide, în care nu s-au găsit nici cele mai fine urme de afumare a tavanelor sau a pereţilor – care sunt inevitabile la folosirea torţelor, ori a lămpilor cu ulei ?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock