Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Centura de asteroizi, care ar fi putut susţine apariţia vieţii, e extrem de rară în alte sisteme solare. Încă o dată se confirmă că extratereştrii nu există!

  •  
  •  
  •  
  •  

Într-un articol foarte interesant pe care l-am găsit pe space.com, îmi întăreşte încă o dată convingerea că suntem unici în acest Univers şi că nu există viaţă extraterestră. Iată care sunt ideile principale ale articolului:

* Centura de asteroizi care se găseşte între Marte şi Jupiter pare să fie una rar întâlnit în Univers, dincolo de sistemul nostru solar, acest lucru implicând că o viaţă extraterestră complexă ar putea fi la fel de rară.

* Mai puţin din 4% din sistemele solare cunoscute până în prezent ar putea avea centură de astrozi ca a noastră, spun cercetătorii. Aceste centuri ar putea ajuta evoluţia vieţii, prin aducerea de apă şi elemente chimice pe planetele solide.

* „Studiul nostru arată că doar extrem de puţine sisteme planetare observate par să aibă planete-gigant situate într-o locaţie corespunzătoare, pentru a putea produce o centură de asteroizi de mărime corespunzătoare şi pentru a putea oferi un potenţial de viaţă planetelor solide din apropiere”, spune Rebecca Martin, de la Universitatea Colorado din Bulder, autorul studiului privind centura de asteroizi. Ea mai adăugă că „studiul nostru sugerează că sistemul nostru solar ar putea fi unul mai degrabă special.”

* Mulţi oameni privesc asteroizii ca o ameninţare pentru viaţă; în definitiv, se crede că un asteroid cu un diametru de 10 km a pus capăt erei dinozaurilor acum 65 de milioane de ani. Dar, impacturile cu asteroizii ar fi putut aduce viaţă pe planeta noastră. Se ştie, de exemplu, că asteroizii şi cometele conţin cantităţi impresionante de apă şi compuşi organici, ele putând accelera rata evoluţiei biologice.

* Co-autorul acestui studiu, Mario Livio de la Institutul de Ştiinţă Spaţială din Baltimore, crede că centura de asterozi din sistemul nostru solar a fost benefică pentru Pământ datorită poziţiei planetei-gigant Jupiter, care s-a situat la o distanţă potrivită, migrând „cât e necesar”. „Dacă o planetă mare ca Jupiter ar fi migrat prin centură, atunci ar fi împrăştiat materialul; pe de altă parte, dacă marea planetă n-ar fi migrat deloc, centura de asterozi ar fi fost prea masivă, iar bombardamentele asteroizilor ar fi fost prea intense, pentru a putea apărea viaţă pe o planetă din apropiere”, spune dl Livio.

P.S.Ţineţi minte ce zice dna Rebecca Martin: „Studiul nostru sugerează că sistemul nostru solar ar putea fi unul mai degrabă special.” Precum susţin pe acest site de câţiva ani, eu cred că sistemul nostru solar e unic în acest Univers şi că doar aici viaţa a putut apare. Am spus-o şi altă dată (https://www.lovendal.ro/wp52/nasa-a-descoperit-in-galaxie-materie-extrasolara-ce-nu-seamana-cu-a-noastra-suntem-unici/ sau aici https://www.lovendal.ro/wp52/constanta-alpha-care-se-modifica-descoperirea-care-demonstreaza-ca-pamantul-se-afla-intr-un-loc-special-in-acest-univers/). Iar acest articol îmi confirmă încă o dată că nu există viaţă extraterestră. Desigur, asta e opinia mea, iar voi nu trebuie să fiţi de acord cu mine.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu