Şocantul caz Varginha din Brazilia: capturarea de către militari a doi extratereştri vii


În data de 20 ianuarie 1996, forţele militare braziliene au capturat două creaturi ciudate, aparent extraterestre. Capturarea acestora a avut loc în apropierea oraşului Varginha, din statul Minas Gerais aflat în centrul Braziliei. Evenimentul este considerat unul dintre cele mai semnificative de acest gen, care au avut loc în Brazilia şi probabil în întreaga lume. Autorităţile militare păstrează secrete detaliile acestei operaţiuni, dar în timp au avut loc anumite scurgeri de informaţii către comunitatea OZN, datorită muncii de cercetare condusă de profesorul Vitorio Pacaccini şi de Ubirajara Rodrigues. Amândoi locuiesc în apropierea acelei zone şi sunt consideraţi cercetători serioşi şi dedicaţi acestui domeniu de investigaţie. La acest caz ei au muncit peste 3000 de ore.

În după-amiaza zilei de 20 ianuarie, pe la orele 3:30 (ora locală), trei tinere, Liliana, Falquira şi Katia, se aflau în afara oraşului. Era o zi de duminică şi fetele se întorceau acasă de la muncă. Trecând printr-o zonă pustie, atenţia le-a fost atrasă de o creatură foarte ciudată care se afla doar la câţiva metri de ele. Creatura era în genunchi şi părea că este rănit şi are dureri. În acel moment, fetele nu au observat niciun OZN în apropiere. Ele s-au uitat la fiinţa extraterestră pentru câteva momente, după care au fugit, înfricoşate că cel pe care l-au întâlnit ar fi putut fi chiar diavolul.

Mai apoi, fetele au fost pe larg interogate de către cei doi cercetători, nelăsând nicio îndoială asupra a ceea ce se petrecuse. Fiind nişte tinere cu educaţie modestă, acestea au descris creatura ca fiind de culoare închisă, având un trup mic şi o înălţime de aproximativ 1,30 metri. Faţa ei a fost descrisă ca având doi ochi – mari şi roşii – fără pupile vizibile. În locul gurii avea o despicătură, un nas foarte mic şi trei protuberanţe deasupra frunţii. Fetele au descris protuberanţele ca fiind coarne, ceea ce le-a făcut să se teamă că au întâlnit un diavol.

Urmând aceste indicii, cercetătorii Pacaccini şi Rodrigues au început să facă investigaţii peste tot în jurul oraşului Varginha, pentru a afla dacă a mai văzut cineva acea creatură. Au găsit mai mulţi oameni care au văzut atât operaţiunile militare ce s-au desfăşurat în zonă, precum şi creatura respectivă în locul indicat de fete. De asemenea, au mai fost văzute şi alte creaturi asemănătoare, în locaţii diferite.

În timp ce conduceau investigaţia, cercetătorii au aflat că diferiţi martori văzuseră camioane, maşini şi personal militar în acea dimineaţă, la doar câteva sute de metri distanţă de locul în care fetele întâlniseră fiinţa extraterestră. În timp ce încercau să afle ce făcea armata acolo, Pacaccini şi Rodrigues s-au întâlnit cu câţiva sergenţi şi soldaţi. Unul dintre soldaţi s-a decis să divulge în secret misiunea militară care se desfăşura şi a dat un interviu confidenţial, care a fost înregistrat. Soldatul a confirmat că în data de 20 ianuarie, pe la ora 9:00 dimineaţa, Departamentul de Pompieri din Varginha a fost chemat de armată pentru a prinde un „animal” ciudat în districtul Jardim Andere.

Creatura a fost capturată cu ajutorul unor plase şi a altor instrumente folosite la prinderea animalelor sălbatice. Făptura încă vie a fost pusă într-o cutie de lemn de 1 metru pătrat, ce a fost apoi acoperită cu un material rezistent, după care a fost urcată în camion. Ea a fost forţată să se încolăcească în cutie şi să rămână înfăşurată în plasă. Martorul a declarat că fiinţa emitea un sunet asemănător cu cel de albină. Poliţistul Marco Chereze a fost implicat în capturarea uneia dintre creaturi. În timpul operaţiunii; el a atins acea formă de viaţă fără a avea echipament de protecţie. A murit două săptămâni mai târziu de infecţie generalizată. Familia acestuia i-a arătat lui Pacaccini ultimele analize ale lui Cherez, care arătau faptul că sângele lui conţinea în proporţie de 8% o substanţă toxică necunoscută.

A doua creatură, având practic aceeaşi înfăţişare cu prima, a fost dusă, fiind încă în viaţă, la spitalul regional din Varginha. După câteva ore petrecute în acest spital, creatura a fost transferată la spitalul Humanitas, care avea un echipament medical mai performant. Două zile mai târziu, în data de 22 ianuarie, creatura deja murise.

La un an după incidentul din Varginha, un al martor a ieşit la iveală – Joao Bosco. Acesta era un martor independent la capturarea primei creaturi din Varginha. La ora 10:45 dimineaţa, în ziua de 20 ianuarie, el se afla în acea zonă, vânzând peşte din uşă în uşă, când atenţia i-a fost atrasă de trecerea unui camion şi a unei maşini de pompieri, fără însă ca el să vadă vreun foc sau fum prin împrejurimi. S-a ascuns şi a observat ce se petrece. A văzut şase pompieri ieşind din tufişuri, urmaţi de încă patru care purtau mănuşi şi care duceau între ei, prinsă în plasă, creatura respectivă. Făptura a fost pusă în camion, care apoi a demarat în viteză. Bosco a simţit un miros foarte acid, asemănător cu amoniacul, ce persista în aer. El a vorbit la o conferinţă de presă şi şi-a făcut povestea publică, declarând că ar putea identifica cel puţin doi dintre pompierii respectivi. Aceasta a făcut mare vâlvă, datorită negărilor care veneau din partea autorităţilor. După conferinţa de presă pe care a ţinut-o, Bosco a fost intimidat şi ameninţat.

Mass-media braziliană a publicat pe larg ştiri cu privire la acest caz şi majoritatea populaţiei a înţeles că incidentul este real şi că autorităţile civile şi militare tăinuiesc adevărul. Cercetătorii Pacaccini şi Rodrigues au aflat că ofiţerii de poliţie care au fost implicaţi în capturarea fiinţelor extraterestre au fost mutaţi la alte unităţi şi promovaţi. De la acest incident, regiunea în care se află oraşul Varginha, în partea de sud a statului Minas Gerais, este locul cel mai vizitat de OZN-uri din întreaga lume. De aici s-au primit rapoarte despre OZN-uri imense, aflate la foarte mică distanţă de observatori, precum şi rapoarte care declarau contacte ale fiinţelor extraterestre cu locuitorii.


Lasă un comentariu