Diverse civilizații antice au lăsat povești și narațiuni referitoare la ființe misterioase care au apărut din interiorul Pământului (lacuri, vulcani sau peșteri) și au oferit cunoștințe oamenilor din vechime. Toate aceste povești au un punct în comun: lumea subterană. Dar unde sunt aceste puncte de acces către pământul interior?
Mulți iubitori de paranormal și de fenomene inexplicabile sunt familiarizați cu teoria „pământului gol şi locuibil”. Ideea se bazează pe legende străvechi din multe culturi care susțin că există rase de oameni – civilizații întregi – care prosperă în orașele subterane. Foarte des, se spune că acești locuitori ai lumii subterane sunt mai avansați din punct de vedere tehnologic decât noi, cei care trăim la suprafață. Unii oameni cred chiar că OZN-urile nu provin de pe alte planete, ci sunt fabricate de ființe ciudate din interiorul Pământului. Cine sunt aceste ființe ciudate? Cum au ajuns să trăiască sub Pământ? Și unde sunt intrările în orașele lor subterane?
Unul dintre cele mai comune nume date tărâmului lumii subterane este Agartha. Aparent, sursa acestor informații este „The Smoky God”, care este biografia unui marinar norvegian pe nume Olaf Jansen. Conform poveştii, nava lui Jansen ar fi intrat pe la Polul Nord în interiorul Pământului. Timp de doi ani, Jansen ar fi trăit cu locuitorii din Agartha, care, ar fi avut 3 metri înălțime, și a căror lume era luminată de un soare central strălucitor. Locuitorii din Agartha ar fi fost împinși în subteran de numeroasele cataclisme și războaie care aveau loc pe suprafața Pământului. Oraşele subterane au fost create ca refugii pentru oameni și ca locuri sigure pentru înregistrările sacre, învățăturile și tehnologiile pe care culturile antice le prețuiau.
Intrări în lumea subterană
Se spune că există mai multe intrări în Regatul Agartha în întreaga lume:
* Peştera Mammoth din Kentucky (SUA);
* Muntele Shasta din California (SUA) – se presupune că orașul Telos din Agartha este situat sub acest munte;
* Manaus (Brazilia);
* Mato Grosso (Brazilia) – se presupune că orașul Posid este situat sub Mato Grosso;
* Cascada Iguazu – situată la granița dintre Brazilia și Argentina;
* Muntele Epomeo (Italia);
* Munții Himalaya din Tibet – se presupune că intrarea în orașul subteran Shonshe este păzită de călugări hinduși;
* Mongolia – se presupune că orașul subteran Shingwa este situat sub granița dintre Mongolia și China;
* Piramida din Giza, Egipt;
* Munţii Bucegi, România;
* Polul Nord și Polul Sud.