Fugarul NSA Edward Snowden, cel care deţine o mare parte din secretele lumii, explică de ce nu putem comunica cu extratereştrii! Foarte interesant!


comunicare extraterestraÎn aceste zile ar fi greu pentru a găsi pe cineva care să nu creadă că există ceva viață extraterestră în Univers. Unul din aceste persoane trebuie să recunosc că sunt eu. Statistic vorbind (doar statistic), pare puțin probabil ca să nu existe nicio altă formă de viaţă inteligentă dincolo. Dar, dacă Universul nostru este plin de viaţă, cum mulţi am crede, de ce nu am fost în măsură să intrăm în contact cu oricare dintre aceste creaturi?

Cea mai recentă explicație pentru acest mister provine dintr-o sursă surprinzătoare, dar convingătoare pentru dovezile pe care le-a oferit până acum. Într-un interviu recent cu Neil deGrasse Tyson, fugarul NSA Edward Snowden a sugerat că nu putem înţelege nimic din comunicațiile extratereştrilor, deoarece acestea sunt complet criptate.

„Dacă te uiţi la o comunicare criptată, în cazul în care sunt criptate în mod corespunzător, nu există nicio cale reală de a spune dacă acestea sunt criptate (…) Nu poţi distinge o comunicare criptată în mod corespunzător de un comportament aleator”, spune Edward Snowden.

Acelaşi Snowden a mai spus: „În esență, orice specie extraterestră, care are tehnologia pentru a comunica cu undele radio sau cu microundele, ca şi noi, probabil că nu trimite mesaje fără criptare. Noi folosim aceste tehnologii doar de o perioadă scurtă de timp, iar noi nu ne-am criptat mesajele noastre electronice pentru mult timp. Există doar o foarte scurtă perioadă de timp în care aceste semnale nu sunt ascunse, pentru că orice specie extraterestră care e un pic mai avansată decât suntem noi, ar folosi, probabil, protocoale de criptare sofisticate. Mesajele lor ar fi imposibil de distins de noi de radiația de fond de microunde cosmice”.


Lasă un comentariu