Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Ştiţi ce puteri uluitoare avea acest om, Michael Scott? A servit ca ocultist doi regi şi un împărat…

3654

blankAţi auzit vreodată de Michael Scott? Nu, nu este vreo vedetă din zilele noastre, dar în urmă cu peste 800 de ani, el a fost un bărbat respectat și admirat, devenind legendă chiar în timpul vieții sale.

Născut în 1175 în Scoția, Michael Scott și-a câștigat o reputație ca fiind unul dintre cei mai inteligenți bărbați medievali din Europa. Deşi unii l-au considerat a fi vrăjitor, Scott era mult mai mult decât atât; el a fost un om de știință care a studiat matematica, filozofia și teologia la Universitatea din Oxford. Dar, cel mai mult Scott era fascinat de ocultism, fiind atras de alchimie, astrologie și vrăjitorie.

Când Frederic al II-lea, Sfântul Împărat Romano-German, a auzit de Scott, l-a rugat pe scoțian să devină astrologul său. Aparent, Scott avea un talent pentru profeții și putea prezice rezultatul unui război în curs sau planificat.

Frederic al II-lea (1194-1250) a fost crescut și a trăit cea mai mare parte a vieții sale în Sicilia. La curtea sa din Palermo, regele s-a înconjurat de unii dintre cei mai mari gânditori pe care îi putea întâlni. Când Scott a prezis cu exactitate rezultatul unui război cu Liga Lombardă, o alianță italiană de nord, a câștigat încrederea și respectul împăratului. Dar, profețiile lui Scott nu s-au bazat pe magie, ci pe observații astronomice. De asemenea, Michael Scott deținea cunoștințe de medicină, reușind să-l vindece pe Frederic al II-lea de câteva ori.

După moartea lui Frederic al II-lea, Scott s-a întors în Anglia unde s-a bucurat de favoarea regelui englez Henric al III-lea și a succesorului său, Edward I.

Nu se știe când și unde a murit Michael Scott. Unii spun că a murit fie în Italia, fie în Spania; locul său de înmormântare nu a fost niciodată localizat. Scott a fost menționat de mai mulți autori celebri, precum Dante Alighieri și Sir Walter Scott.

Se spune că Michael Scott avea puteri uluitoare, ca de exemplu să străbată mari distanţe dintr-un loc în altul. Aflat pe patul său de moarte, călugărul de Melrose l-a chemat pe Scott din Spania, care a traversat peste jumătate din Europă într-o singură zi.

Orgoni Crystal