Cercetătorii au descoperit uluiţi că Pământul e plin de forme de viaţă până la 5 km adâncime


Oamenii de știință au dezvăluit faptul că există multă viață în subteranul planetei noastre. Descoperirea a fost anunțată după un studiu de zece ani efectuat de o echipă internațională de cercetători care a examinat probele extrase din mine și puțuri, ce au găuri până la 5 km sub suprafața terestră.

Această remarcabilă „biosferă profundă” conține până la 23 de miliarde de tone de organisme vii, adică echivalentul în carbon de până la 385 de ori a întregii populații umane a Pământului. Acum, se crede că până în 70% din toate bacteriile și arheele de pe Terra trăiesc în subteran. Descoperirea este deosebit de interesantă, deoarece deschide posibilitatea să aflăm că viața de pe planeta noastră începe adânc în interiorul Pământului și apoi migrează spre suprafață. De asemenea, acest lucru sugerează că forme de viață similare ar putea exista sub suprafața altor corpuri cereşti, cum ar fi Marte.

„Chiar și în condiții de întuneric și provocatoare din punct de vedere energetic, ecosistemele intraterestre au evoluat și au persistat în mod unic de-a lungul a milioane de ani”, a declarat geomicrobiologul Fumio Inagaki. „Extinderea cunoștințelor noastre despre viața în adâncime deschide noi perspective asupra habitatelor planetare, care ne va conduce să înțelegem de ce a apărut viața pe planeta noastră și dacă viața persistă în subsolul marțian, precum şi a altor corpuri cerești”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): Yahoo News
Foto: NASA
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO