Pe 30 septembrie 2022, Elon Musk îşi prezintă un robot incredibil – Optimus!


Numit „Optimus”, robotul dezvoltat de Tesla are potențialul de a automatiza locul de muncă – chiar şi casa. Conceput pentru a îndeplini sarcini „periculoase și plictisitoare” în fabrici și în alte locuri de muncă, Optimus va fi capabil să transporte încărcături de până la 20 kg și poate îndeplini și o serie de alte sarcini simple. Măsurând 173 cm înălțime și cântărind 57 kg, va putea merge cu aproximativ 8 km/h și este programat cu o inteligență artificială pentru a-l ajuta să navigheze și să-și îndeplinească sarcinile.

Dacă sunteţi sceptici, atunci asta se datorează faptului că există nenumărate filme SF în care roboții umanoizi au înnebunit după ce s-au răzvrătit împotriva creatorilor lor. Însă „Optimus” va semăna cu robotul din filmul SF „I, Robot”.

Potrivit lui Elon Musk, proprietarul lui Tesla, noul robot – care a fost anunțat în 2021 – va fi dezvăluit pe 30 septembrie 2022. Versiunea care va fi prezentată va fi doar un prototip; cu toate acestea, vom avea șansa de a-l vedea plimbându-se și îndeplinind sarcini.

În cele din urmă, roboți ca Optimus ar putea deveni chiar un element de bază în interiorul casei – oferind o modalitate de a îndeplini sarcini casnice plictisitoare, cum ar fi curăţenia sau cumpărăturile. Până la urmă, ce-ar putea merge prost?

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): dailymail.co.uk

P.S. Despre Optimus am vorbuit în acest articol de pe 31 decembrie 2021 – Miliardarul Elon Musk vrea să construiască „roboţi Tesla” care să aibă personalităţi umane: datorită Inteligenţei Artificiale sau a „spiritelor malefice”?


Un comentariu la „Pe 30 septembrie 2022, Elon Musk îşi prezintă un robot incredibil – Optimus!”

Lasă un comentariu