Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

În viitor, în loc de antibiotice, vom lua marijuana?


marijuanaMarijuana ar putea fi un medicament-minune, cred cercetătorii italieni şi britanici, după ce au constatat că principalul ingredient activ al stupefiantului acţionează ca un agent antibacterian. După cum notează „New York Times“, Tetrahidrocanabinolul (THC) este eficient mai ales împotriva tulpinelor microbiene care au căpătat deja rezistenţă în faţa antibioticelor.

Proprietăţile antibacteriene ale plantei Cannabis Sativa, din care este obţinută marijuana, sunt cunoscute de câteva secole. Încă din anii ’50 leacuri pe bază de marijuana au fost testate împotriva unor infecţii, precum cele de piele, însă oamenii de ştiinţă nu cunoşteau prea bine la acea vreme structura stupefiantului.

Nu numai THC, ci şi alte patru componente similare ale marijuanei pot ucide bacterii rezistente la diverse tratamente, a subliniat Giovanni Appendio, de la Universitatea Piedmont, care a adăugat că modul în care acestea funcţionează nu este încă pe deplin înţeles.

Din acest motiv, foarte multe teste vor trebui efectuate înainte ca ele să pătrundă pe piaţă drept antibiotice, însă oamenii de ştiinţă sunt încrezători că marijuana se va dovedi eficientă împotriva bacteriilor precum stafilococul auriu, rezistent la meticilină (un tip de penicilină sintetică).


Lasă un comentariu