Povestea incredibilă a unei femei din Maroc care la vârsta de 75 de ani „a născut” un „bebeluş de piatră”, pe care îl concepuse cu 46 de ani mai devreme


Într-o poveste uimitoare scoasă la iveală de un film documentar, o femeie în vârstă de 75 de ani din Maroc a născut un „bebeluș de piatră” pe care îl concepuse cu 46 de ani mai devreme și îl purtase în interiorul ei timp de aproape jumătate de secol.

Povestea șocantă a femeii pe nume Zahra a fost dezvăluită în anul 2001, când a început să aibă dureri abdominale acute la vârsta de 75 de ani. Dar, povestea începe cu adevărat în anul 1955, când o femeie marocană pe nume Zahra Aboutalib a rămas însărcinată pentru prima dată și a fost programată pentru o operație cezariană la un spital local. Cu toate acestea, Aboutalib a fugit din spital după ce a asistat la moartea unei alte femei din spital, în timpul nașterii.

Zahra a continuat să simtă dureri chinuitoare de travaliu câteva zile, dar nu a suferit avort, iar durerea s-a oprit după câteva zile. Ea credea în „mitul marocan al copilului adormit” și a continuat să ducă o viață normală adoptând trei copii. Acest mit spune că, printr-o anumită magie, un făt poate „să adoarmă” şi se poate trezi și să se nască după perioada de gestație normală.

După 46 de ani, durerea i-a revenit brusc femeii. Apoi, o ecografie a dezvăluit o masă mare neidentificabilă în abdomen, care ulterior a fost identificată prin RMN ca fiind bebelușul ei nenăscut. Zahra a avut o sarcină ectopică, în care fătul a ieşit din trompa uterină și s-a dezvoltat în cavitatea abdominală. Mai târziu, fătul mort devenise un obiect străin. Prin urmare, corpul mamei a format o coajă calciferă în jurul său, mumificând fătul.

Fătul se atașase prin placentă la organele vitale din jurul abdomenului lui Zahra. A fost o decizie grea dacă operaţia va fi sau nu sigură. Când chirurgii au operat, s-a descoperit că fătul era în întregime calcificat și era un nodul dur și solid. Practic, un bebeluș de piatră, care a fost îmbinat cu peretele abdominal al lui Zahra și cu organele ei vitale.

Chirurgii au scos cu succes fătul calicificat din corpul lui Zahra. În 1955, ar fi fost necesară o procedură complicată pentru a scoate copilul. Fugind de spital în urmă cu 46 de ani, femeia şi-a salvat viața, deoarece exista doar o mică șansă ca tehnologia disponibilă în acele zile să fie suficient de avansată pentru a separa fătul de organele ei vitale. Chiar și în 2001, operația a fost una dificilă. Pericolul era că femeia să sângereze până la moarte, în procesul îndepărtării bebelușului de piatră calcificat. Acesta pur şi simplu se ataşase de vezica, stomacul, peretele abdominal și de venele femeii.

După 46 de ani, Zahra a reușit în sfârșit să-și nască bebelușul…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock