Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Jim, câinele-minune: era în stare să înţeleagă vorbirea omenească, în orice limbă străină! În plus, putea face şi preziceri! Era câine sau extraterestru?

1906

blankUnul dintre cei mai inteligenţi şi mai uimitori câini de pe planetă a fost “Jim, câinele-minune”. Acesta a fost un câine de vânătoare, rasa setter englez. A fost cumpărat de pui în 1925, de către Sam VanArsdale din Louisiana (SUA). Încercările de a-l dresa pe Jim pentru vânătoare păreau a fi zadarnice, căci acesta stătea întins la umbră, uitându-se cum sunt dresaţi alţi 3 câini.

Cu toate acestea, când a fost dus prima dată pe câmpul de vânătoare, prima prepeliță împuşcată de stăpân a fost dusă imediat de Jim domnului VanArsdale. S-a dovedit a fi un câine minunat de vânătoare, știind unde sunt prepelițe și refuzând să vâneze acolo unde nu erau. Stăpânul său, un vânător avid, a ținut evidența păsărilor la care a participat câinele său iubit: mai mult de 5.000, cifră la care niciun alt câine nu a ajuns vreodată. O revistă – “Outdoor Life” l-a numit pe Jim drept “câinele de vânătoare al țării”.

Cu toate acestea, Jim a fost mult mai mult decât un câine de vânătoare campion, de vreme ce domnul VanArsdale a descoperit, din întâmplare, când era pe câmp, că Jim putea înțelege ceea ce i se spunea și îndeplinea comenzile. Într-o zi călduroasă, domnul VanArsdale a spus: “Să mergem și să ne odihnim puțin sub acel copac hickory”. Deși se afla într-o pădure cu numeroase feluri de copaci, câinele s-a dus direct către arborele hickory. Surprins de acest lucru, stăpânul l-a rugat pe Jim să meargă sub un nuc, apoi sub un cedru, ceea ce Jim a făcut rapid și perfect.

Acesta a fost începutul lucrurilor uimitoare pe care le-a făcut câinele Jim la comandă. El, de exemplu, putea ieși pe stradă și localiza o mașină după marca, culoarea sau numărul de înmatriculare. Dintr-o mulțime de oameni, câinele putea selecta pe “omul care vinde maşini”, pe cel care “are grijă de bolnavi” sau pe “vizitatorul din Kansas City”. Câinele Jim efectua comenzile date în orice limbă străină sau chiar în cod Morse.

Şi mai mult decât atât, Jim era capabil să prezică rezultatul evenimentelor viitoare. A ales câștigătorul a șapte derby-uri din Kentucky, din campionatul de baseball, precum și se*ul bebelușilor nenăscuți.

Domnul VanArsdale a aranjat o demonstrație la Universitatea din Missouri cu dr. Durant, medic veterinar șef. Nu putea găsi nimic anormal din punct de vedere fizic faţă de orice alt câine. A fost testat de un grup de studenți și a trecut fiecare comandă cu brio.

În 1935, Jim a cântat la hotelul Kemmerer din Kemmerer, Wyoming. După performanța sa reușită, vineri, 30 august 1935, în Gazeta Kemmerer a fost scris un articol care povestea despre această performanță și se referea la Jim ca la „câinele-minune”.

Jurnalişti au venit să-l vadă pe Jim și au rămas uimiți de capacităţile sale. Au scris despre lucruri incredibile pe care le-au văzut și faima lui Jim s-a răspândit în Statele Unite și în alte părți.

blank“Jim câinele-minune” a murit în 1937, în timpul unei şedinţe de vânătoare, la vârsta de 12 ani. Moartea lui Jim a provocat șoc în întreaga țară. Câinele a fost înmormântat în cimitirul Ridge Park din Marshall, un cimitir pentru oameni. În 1999, un parc memorial din Marshall, Missouri, unde a murit, a fost construit în cinstea sa, unde există şi o statuie de bronz a lui Jim.

Până în prezent, nimeni nu a reușit cu adevărat să explice fenomenele care l-au înconjurat pe câinele-minune Jim.

Orgoni Crystal